Jump to content

otilo

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je otilo objavio

  1. Korisnik sam kabelske TV ( B-net ) tako da gledam programe HRT-a,vjerujem da ima puno takvih korisnika na ovom cjenjenom foumu te se nadam da netko može dati odgovor na moje pitanje a ono glasi,dali sam dužan plačati HRT-u pretplatu kada distributer uovom slučaju B-net njima plača preuzimanje programa ,poznato mi je da se plaća (pretplata)posjedovanje TV prijemnika ali logika je da korisnici kabelske ne koriste odašiljače i veze HRT-a pa nebi to trebali i plačati.
  2. Otkup stana sam započela kada sam bila u braku, te sam navela u papirima da živim sa suprugom i naše dvoje djece.
  3. Molila bih sve koji mi mogu dati bilo kakvu informaciju u vezi prijenosa stana na supruga,da mi pomognu. Naime radi se o sljedećem:vlasnica sam stana (Zagreb) koji još uvijek otplaćujem (kupljen na temelju mojeg stanarskog prava),stan je uredno upisan na moje ime u knjigu položenih ugovora,pošto sam ostala bez redovitih primanja imam namjeru vlasništvo stana prebaciti na supruga ujedno i obavezu otplatu kredita ,jer ionako zadnjih godinu dana plaća rate za kredit i režijske troškove , pošto je zaposlen i ima redovitu plaću ali ništa nije na njegovo ime. Pitanje i ujedno pomoć ,da li je to pravno (zakonski) moguće napravit i na koji način.Hvala.
  4. Nije mi bila namjera nekog obespravit po pitanju nasljeđivanja ,ja sam samo ispoštivala volju svoje prijateljice iako smo puno razgovarale o tome ,pa smo i zbog toga tražile od pravnika da formulira ugovor o darivanju (to smo dobro platile)koji bi bio održiv u slučaju prijateljičine smrti. Čitajući na Legalisu vidim da puno ljudi ima takvih i slićnih problema koji postaju noćna mora unutar obitelji te im se životi nepotrebno zakompliciraju. Ja kao laik vidim da je mojoj prijateljici i meni na pomolu nešto slično pa ču njoj pokušati objasniti da smo napravile krivi potez u tome, i uz vaše savjete to probati ispraviti. Unaprijed hvala svima na dobronamjernim savjetima . Pozdrav.
  5. Sticajem okolnosti moja prijateljica ( ima strano državljanstvo ,po rođenju je Hrvatica) darovnim ugovorom darovala mi je svoju nekretninu u Hrvatskoj(stan). Razlog toga nebih navodila. Darovni ugovoro je formulirao pravnik te smo ga uredno ovjerili kod javnog bilježnika.U ugovoru stoji da darovateljica ima pravo doživotnog uživanja i raspolaganja predmetne nekretnine te mi dozvoljava upis vlasništva u ZK. Porez od 5% platila sam po procjeni vrijednosti nekretnine Ministarstva financija. Nakon svega darovteljica me obavještava da će njezin sin (jedinac) poništiti darovni ugovor i tražiti što ga zakonski pripada. Pitamo se dali je to moguće,i koja pravna pomoć postoji da se nešto takvo ne dogodi, ako netko zna unaprijed hvala na savjetu.
  6. Molim za savjet 1995 sklopio sam ugovor o doživotnom uzdžavanju roditelja koji smo potpisali u sudu u prisutnosti suca.Nakon smrti roditelja upisujem se u zemljišne knjige, naravno uz asistenciju mog odvjetnika koji me i zastupao od prvog dana ,te kao vlasnik počinjem uređivati kuću.Nakon završetka obnove uz velike troškove,moj brat uspjeva poništiti ugovor i traži polovicu kuće.Orazloženje suda je da sam u trenutku sklapanja ugovora bio strani državljanin te kao takav ugovor je ništavan.Moj odvetnik prihvaća ništavnost ugovora ,jer protivna strana ima pravomoćnu presudu županijskog suda na koju nije uložna tužba,u međuvremenu sam čak dobio rješenje zemljišno knjižnog suda gdje su me izbrisali iz knjiga te upisali prijašnje stanje znači roditelje.Savjet odvjetnika je da se pokrene ostavinski postupak u kojem ću morat svaku svoju tvrdnju dokazivati kao što je obnova kuće i briga za roditelje svih godina od sklapanja ugovora o doživtnom uzdržavanju.Za mene koji živim i radim u Švedskoj već 40 godina i znam funkcioniranje pravne države to je nepojmljivo da isti sud može poništiti ono što je 1995 ozakonio.Molim nekoga tko ima sličnu situaciju da me savjetuje jer nažalost vidim da ovdje nema funkcioniranja pravne države,kao što je rekao moj odvjetnik velika je razlika između prava i pravde.
  7. Svakako da treba objaviti registar branitelja sa punim imenom i prezimenom ,dužnostima koje je obnašao i vremenom provedenim u Domovinskom ratu kao branitelj te na kojoj bojišnici,ako je MOBS mogao objaviti imena djece koja su primali stipendiju za školovanje onda stvarno nema razloga da se ne objavi registar branitelja. Mišljenja sam da se uz taj registar objavi i registar lažnjaka kojih ima jako puno a to isto nije problem jer objavom registra branitelja lažnjaci će isplivati na površinu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija