Jump to content

mrzli

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O mrzli

 • Rang
  Novak

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://free-zg.t-com.hr/mrzli/webperception/index.htm
 1. Poštovani, molim za informaciju koja bi mi pomogla u rješavanju slične situacije: U ZK ulošku stoji da parcela ima tri suvlasnika od kojih sam ja jedan, međutim u podacima za sva tri suvlasnika stoje njihove stare adrese i za dva suvlasnika je čak ulica u kojoj su bili prijavljeni prilikom stjecanja suvlasničkog dijela promijenila ime. Preostala dva suvlasnika su suglasni prebaciti putem darovnog ugovora svoje dijelove na meni jer je do novonastale situacije došlo zbog krivo upisane površine parcele u jednom od davnih ugovora i tu nebi trebalo biti nikakvih problema. Obzirom da sam svjestan da je u svrhu kasnije urednosti postupka najbolje da prvo podnesemo zahtjev za izmjenom podataka u vlasničkom listu, a svi suvlasnici su u međuvremenu pribavili povjesna uvjerenja o prebivalištu, zanima me da li je moguće da ja sam podnesem zahtjev za izmjenom tih podataka uz prilog svih dokumenata o prebivalištu (svojih i dokumenata preostalih suvlasnika) ili moramo poslati zajednički zahtjev ili pak svaki vlasnik mora predati zahtjev za izmjenama zasebno za svoj suvlasnički dio. Napominjem da na ZK ulošku nema nikakvih tereta Unaprijed zahvaljujem na svim odgvorima koji bi mi bili od pomoći.
 2. Otac je oporučno nakon smrti prije 20-tak godina majci i meni ostavio svu zemlju u omjeru 50:50. Oporukom je majka meni ostavila sav imetak pa tako i preostalih 50% parcele koju želim prodati. Međutim nakon okončanja ostavinske rasprave po majčinoj smrti stanje u ZK ulošku iste parcele je slijedeće: 1/2 glasi na moje ime na staroj adresi (nakon upisa je došlo do promjene kućnog broja) 1/2 glasi također na moje ime vezano uz OIB i novu adresu (ista ulica ali drugi kč. br.) Obzirom da želim izbjeći bilo kakve komplikacije prilikom sastavljanja prodajnih ugovora, zamolio bih, ako je moguće, da mi netko objasni kakav bi bio postupak da se sada u zemljišnim knjigama vlasništvo nad to pracelom upiše kao 1/1 na moje ime, jer pretpostavljam da se to neće dogoditi nikakvim automatizmom. Unaprijed zahvaljujem za svaki imalo koristan odgovor.
 3. Podizao sam gotovinu preko maestro kartice na bankomatu druge banke. Bankomat je nakon isplate gotovine zadržao karticu i zablokirao se. Moja banka ne po mom pozivu blokirala karticu i izdat će mi novu uz naknadu od 50 kuna. Mogu li banku koja je vlasnik bankomata tražiti naknadu?
 4. Molio bi za savjet... Korisnik sam usluge MAXadsl internet od ožujka 2006. Prilikom zahtjeva za uslugu odabrao sam brzinu 8 Mbit/s download/512 kbit/s upload i za tu brzinu sam plaćao pretplatu neprekidno do studenog 2008. U lipnju/srpnju 2008. imao sam većih stanovitih poteškoća pri spajanju (nemogućnost spajanja, često pucanje veze i sl.) na internet te sam se obratio službi za korisnike. Tom prilikom nas je posjetio HT djelatnik i uz ostalo (provjera veza, promjena splitera itd.) rekao je da je testirao brzinu interneta na našoj lokaciji i ustanovio da je maksimalna moguća brzina daleko ispod one ugovorene te da zbog toga imamo poteškoća pri spajanju te da je isto razlog povremenom prekidu internet veze. Također je spomenuo da bi najbolje bilo da promijenimo ugovorenu brzinu na manju, a to bi bilo do 2 Mbit/s download / 256 kbit/s upload te da on to može uz našu suglasnost promijeniti u sustavu. Međutim, prema ispisu računa za slijedeće mjesece, sve do listopada 2008., naplaćena brzina bila je i dalje 8M/512k. To znači da smo, ne samo u tih 5 mjeseci (od 1. srpnja 2008.), nego već za više od 30 mjeseci (od ožujka 2006.) plaćali pretplatu za brzinu za koju ne postoje tehnički uvjeti (po cjeniku je to razlika od 100 kn/mjesec). Prema navedenim činjenicama, uputio sam žalbu na HT da nam se ugovorna brzina smanji na onu za koju postoje tehnički uvjeti, te da nam se nadoknadi razlika preplaćenih računa u periodu od ožujka 2006. do zadnjeg naplaćenog računa u studeni 2008 (što bi bilo preko 3000 kn). Iz HT-a sam dobio odgovor da su "izvršili provjeru mojih navoda i analizu stavaka po izdanim računima te ustanovili da je moj prigovor opravdan", ali da mi mogu priznati samo naknadu za razdoblje od srpnja 2008. (kada je došao njihov čovjek) do studenog 2008. (dakle 500 kn za 5. mjeseci). Tada sam uputio novi prigovor da se radi o periodu od više od 30 mjeseci (3000 kn) u kojemu su mi naplaćivali uslugu koju nisu bili u mogućnosti isporučiti na što sam dobio odgovor da odbijaju prigovor jer "Ovim dopisom želimo Vas upoznati da sve zahtjeve u pogledu plaćanja računa, prigovora i slično pretplatnik treba zatražiti do datuma dospijeća plaćanja računa, a najkasnije u roku od 30 dana od datuma izdavanja računa. Ukoliko prigovor na iznos računa nije podnesen sukladno navedenom, smatra se da je iznos računa prihvaćen." !?? Imam li osnove za tužbu? Ima li se smisla tužiti sa njima? Ima li smisla samo potražiti drugog operatera (obzirom da je lokacija na periferiji Zagreba i da je pitanje da li ću sa drugim operaterom dobiti barem jednako lošu brzinu kao što sam i do sad imao sa HT-om?
×
×
 • Napravi novi...