Jump to content

ladily

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ladily objavio

  1. nisam pravni stručnjak, ali znam iz osobnog iskustva-ukoliko ste vi upisani u gruntovnici kao vlasnik 1/6 na toj kući imate sva prava na 1/6, na svakom m2 kuće vi imate 1/6 m2 pa prema tome i pravo na 1/6 najamnine,međutim voljela bi da se i pravni stručnjaci jave i uključe - ali po mom laičkom mišljenju - vaša sestra i mama nisu čak mogle bez Vas niti iznajmiti cijelu kuću bez Vašeg potpisa na Ugovor o najmu, ne dajte se smetati u posjedu svoje 1/6 i budite hrabri i uporni-puno sreće. :palac:

  2. poštovana Notarice.... :-? kao glavnoj šefici ovog pravnog odsjeka moje iskreno izvinjenje iliti ISPRIKA :palac: na osobnom shvaćanju problema dotičnog gospodina- 8-) ali me ipak osobno zanima da li ste pročitali moje pitanje i moj pravni problem :palacdolje: s obzirom da niste reagirali tj. :palacdolje: dali nikakav stručni pravni savjet kad sam ja postavila upit na temu drugi brak oca- :-? mislim da i ovdje vrijedi narodna izreka-tko ima novaca-kupa se u moru- a tko nema - pere noge doma u lavoru. Lijepi pozdrav i puno uspjeha u životu i poslu od jedne poštene i zbog toga prevarene osobe. :zao:

  3. zašto sve te druge supruge za sebe otimaju od nečije djece, pa dragi moj gospodine KRUŠKONE kakvo vi to srce imate kad želite izbaciti svoju djecu iz nasljedstva, a sve ostaviti DRUGOJ SUPRUZI, znam iz osobnog iskustva što znači kad ti rođeni otac kao jedinom djetetu zbog DRUGE SUPRUGE upropaštava život i svoju krvavo stjecanu imovinu punih 48 g sa mojom pokojnom majkom , jer ta druga supruga treba sve, a mene je ta osoba kao njegovo rođeno i jedino dijete svojim bezočnim lažima i izmišljotinama odstranila od oca i otima meni i mojoj djeci sve što je moja majka zajedno s njim stekla. Dragi gospodine-MISLITE NA SVOJU DJECU a ne na nečije prohtjeve. :-?

  4. Lijepo molim pošto sam nova i još nisam proučila ovaj forum da mi netko ukoliko ima slična tema uputi ili odgovori na slijedeće.

    Otac udovac 75 g. mi se sprema u drugi brak. :-D Povremeno je živio sa tom ženom i dolazio kod nje u posljednje dvije godine. Uložio je u obnovu njene kuće i njihov povremeni zajednički život do sada cca. 200.000 kn. Ja i on smo suvlasnici na kući u kojoj je proveo preko 50 g. života i u zadnje dvije god. u održavanje naše zajedničke kuće koju je stekao zajednički s mojom majkom u 50 godišnjem braku- nije uložio niti jedne kune-osim povremeno računa za struju i telefon. Ja sam suvlasnik 1/4 a on 3/4. Normalno, njegova nova buduća supruga ( puno mlađa od njega )je učinila sve da nas zavadi i ne dopušta mu kontakt samnom niti mojom djecom, a niti nama ne dopušta kontakt s njim. Pokušava ga nagovoriti na sudsku tužbu protiv mene za razvrgnuće suvlasništva-da se mene skloni i da on može samostalno prodati tu kuću, jer njoj treba novac. Molim odgovor-Ukoliko se oni vjenčaju-pod predpostavkom da on umre prije nje i da joj ne potpiše nikakav ugovor o uzdržavanju ili oporuku da li ta njegova nova supruga ima ikakvo zakonsko nasljedno pravo na njegovu predbračnu imovinu-tj te 3/4 kuće-u kojoj nikad nije niti bila -niti uložila jednu lipu-a da li ja imam ikakvo pravo kao jedino dijete tražiti neki nužni dio od nje iz njene imovine koju je moj otac stekao-tj uložio kod nje za uređenje njene kuće zajedno s njom u braku i u povremnim dolascima kod nje prije njihovog braka. Ja bi voljela da on poživi još dugo, ali sumnjam s obzirom na njegovo sve lošije zdravstveno stanje i njezino ubrzano forsiranje na brak dok je još živ, jer želi na lak način steći nasljedsvo od njega. :-?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija