Jump to content

Aiwa

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Rubens, znači ne igra ulogu što mi otkazni rok nije istekao? (nisam dala otkaz već dobila kao tehnol. višak, nije sporazumni) Po nekim varijantama otkazni rok bi i dalje tekao tj. preostali dio bi istekao nakon porodiljnog, ali nisam sigurna tj. jako me zanima u kojem ću statusu biti za to vrijeme ('zaposlena', na Burzi, nigdje od to dvoje... zabrinjava me ta čudna situacija pa bih voljela znati...)
  2. Zar baš nitko ne zna? Tražila sam po forumu, ima sličnih slučajeva, ali ne istih pa opet nisam na čistu. Molila bih ako netko zna, barem djelomični odgovor...
  3. Par tjedana nakon povratka s porodiljnog dobila sam tehnološki uvjetovan otkaz. U to vrijeme nisam znala da sam ponovo zatrudnila (dogodilo se upravo tada nekako pa nisam ni pomišljala na to, niti još osjećala simptome). Doktor me šalje na čuvanje trudnoće, a otkazni rok mi ističe za par tjedana. Moja su pitanja: 1) Imam li pravo na naknadu za čuvanje trudnoće? (Imam puno više od 2 god. neprekidnog staža, ali sam 1 god. bila na porodiljnom, bez bolovanja) 2) Da li se za to vrijeme vodim kao i dalje zaposlena u firmi ili se prijavljujem na burzu nakon tih par tjedana ili ...? (jer otkazni rok zapravo još nije istekao) 3) Da li mi čuvanje trudnoće (ako imam pravo na to s pravnog gledišta) smanjuje iznos budućeg porodiljnog prvih 6 mj.? (nakon prethodnog porodiljnog imam 2 uplate, a imat ću još jednu za ovaj mjesec) dakle ukupno 3, a ne 6. 4) Obzirom da nisam odmah znala da sam zatrudnila, tražila sam novi posao, ali sad ne vidim da bi bilo fer da na njega odem kao trudnica tj. bez da to budućem poslodavcu naglasim nakon čega on, razumljivo, najvjerojatnije neće biti zainteresiran da me zaposli, posebno u uvjetima u kojima bih odmah trebala na čuvanje. Kakva su mi tu prava tj. ima li to uopće smisla? Hvala unaprijed, nadam se da su pitanja jasna...
  4. Hvala na odgovoru, ali da li postoje razlike tipa: - pravo na iskorištenje godišnjeg odmora - duljina otkaznog roka - otpreminina - ... i na što sve zapravo imam pravo?
  5. Poštovani, na povratku s porodiljnog na poslu mi je rečeno da sam tehnološki višak i da mogu birati između otkaza i sporazumnog otkaza. U firmi sam dulje od 5 godina. Sad me zanima koja je razlika u slučaju da potpišem a) otkaz kao tehnološki višak ili b) sporazumni otkaz? Ima li kakve veze što sam za to saznala odmah po povratku s porodiljnog (i upućena direktno na godišnji)? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija