Jump to content

skip

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Puno hvala na Vašem odgovoru! Kuca je pripadala jednom vlasniku, te ju je on podijelio na nekoliko stanova i prodavao svaki zasebno. Postoji li način kako možemo provjeriti da li je prodavatelj bio vlasnik ako je u prošlosti stan bio u vlasništvu nekoliko osoba? Radi se prvenstveno o tome da se želimo zaštiti od ugnjetavanja i prijetnji susjeda, a neznamo kome se obratiti! Hvala na Vašem trudu!
  2. Poštovani, kupili smo stan u kući sa nekoliko stanova i prema kupoprodajnom ugovoru imamo pravo korištenja jednog parkirnog mjesta u etažnom elaboratu označen istom bojom kao i ostatak kupljene nekretnine. Radi se o tome da nismo vlasnici tog parkinga nego drugi stanari tvrde da su oni vlasnici te da se smiju koristiti tim parkingom a mi neka se maknemo. Zanima nas koja su naša prava obzirom na tu stavku u ugovoru i na koji način se možemo zakonski zaštiti. Puno hvala na Vašem odgovoru!
  3. Poštovani, molim vas za pomoć i savjet jer neznam kome se obratiti! Prošle godine smo kupili stan na kredit i u ugovoru je pisalo da "stječemo pravo trajnog korištenja jednog, desnog prakirnog mjesta koje se nalazi do javne prometnice". To je očito parkirališe od susjeda koji živi u istoj kući,iznad nas i njegov auto je parkiran pored našeg. Nekoliko puta su gosti parkirali iza nas (dakle pola na parkiralištu i pola na cesti) i definitivno nisu ometali njegov ulazak na parkirališe, ali on se svaki put ljutio i htio zvati policiju jer da smijemo koristiti samo jedno parkirno mjesto(nigdje ne piše jedno !vozilo!). Počeo je puštati prijeteće poruke da nam je to zadnje upozorenje i sl.! Zanima me što on može poduzeti po tom pitanju i ima li pravnu osnovu za to? Strah me jer neznam šta će učiniti? Stariji je gospodin u penziji i čini mi se da nema pametnijeg posla nego nekoga maltretirati! Hvala Vam unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija