Jump to content

svizel

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ignorirao, kao "bilo je dozvoljeno, sa razlogom". Nisam mogla dokazati modrice.
  2. Da, jesmo. Al kakve to sad ima veze. On je takav, kakav je. Kćer kaže da dobije samo po turu. To svi toleriraju.
  3. Prijavila sam ga tek kad sam otišla od njega. Al to nema veze. Da, 1,5 godinu smo živjele zajedno a onda sam dala malu kćer nazad njemu.
  4. Dragi moj, u toj bitci sam ja izgubila. On se na sudu pokazao da je savršen otac, da je on žrtva a da sam ja ta koja je bila kriva za sve. To je mali grad, susjed sudac, drugi radi u socijalnom. Nadam se da Vam je sad malo jasnije. Poslije sam poduzela sve što god sam mogla, od suda (županijskog, Ustavnog), do ministarstava, vlade, čak sam i u uredu predsjednika bila. No uzalud. Ja sam sa djecom pobjegla 200 km, u Zagreb. Imala sam i nadzor i sve je bilo u redu. Dokazala sam da smo ja i djeca bile žrtve nasilja, ali sud u Pž je to ignorirao. Sad živimo u Zadru, nema (fizičkih) kontakata između sestara, osim za Božić i preko ljeta. Jedino se čujemo telefonom. Što da napravim? Ako ju otjeram...ma užas, ona je moje dijete, to nemogu, neznam što napraviti. Da opet odem u socijalno, da li oni šta mogu napraviti??? Da li uopće kćer mogu upisati u školu??? Tako mi je teško.
  5. Razlog razdvajanje je "veza" na sudu, stariju kćer mi nisu mogli uzeti, zato su mlađu. Ja sam u drugom braku i imam još dvoje djece, tako da je kod nas uvijek veselo. Mlađa kćer živi sa tatom. On često radi po cijeli dan, baka se brinula za nju. Tamo živi još djed alkoholičar i brat od oca (stric). Baka ima zloćudni tumor, bila je na operaciji i izvadili su joj jedan bubreg. Navodno da će i drugi. Kćer to sve zna i ne želi se tamo vraćati. I potpuno ju razumijem. Njen tata, naravno, opet prijeti odvjetnicima i neznam više čime. I da Vam objasnim, mi smo od njega otišle zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja. Zato ja sad tražim rupu u zakonu kako da ne vratim kćer u to okruženje. Eto, tako je kod nas.
  6. Dragi forumaši, Prije 8 godina u rastavi braka, sud mi je razdvojio kćeri. Jedna je dodijeljena ocu a druga meni. Danas, kćer koja je na skrbi kod oca, želi živjeti samnom. Sada ona ima 12 godina. Podnijela sam zahtjev sudu, no nije problem u tome. Ona je preko ljeta bila samnom i još je tu i ne želi se vratiti tati. Pitanje je : Ako ju ne vratim, ako otac i policija i socijalni radnici dođu po nju... što napraviti? Nemogu dijete tjerati od sebe,jer za ovih 8 godina je prolivena rijeka suza... Što kad se to desi, kakve su posljedice? Da li mi mogu na silu odvesti kćer, vući ju za ruku uplakanu i li... Da li ona može ostati kod mene i da ju upišem u školu? Molim Vas ako netko nešto zna da mi javite jer neznam više ni kome da se obratim. Unaprijed zahvalna mama i kćer.
  7. mijenjao sam sa "čovjekom" skuter za auto, za koji smatram da nije u onakvom stanju kako je on naveo. To je bilo u 4. mjesecu ove god. Dao sam mu ponudu da zamjenimo vozila ponovo, na što nije pristajao, a nočas sam iz njegovog dvorišta odvezao skuter koji još uvijek glasi na mene. Policija je danas obavila razgovor sa nijm i samnom i rekli su da nisu posrednici , jer nisu ni sklapali nikakove ugovore. "čovjek mi je dao ugovor za auto koji sam zagubio, dok ja njemu za skuter nisam, a policija ga je savjetovala da uzme auto i vozi.. Međutim on nezadovoljan napravio je krš i lom u mom dvorištu sa vozilom.
  8. Neregistriranim automobilom prenešenim na mene po ugovoru ( ugovor izgubljen, u mom dvorištu je na moj drugi neregistrirani auto naletio bivši vlasnik i napravio totalke na oba auta. Koje su pravne posljedice za bivšeg vlasnika i što dalje... Lijep pozdrav
  9. Molim nekoga tko je upučen da mi da savjet ili me uputi što da napravim po pitanje stjecanja statusa branitelja. Naime 1992-1993. god. bio sam ročni vojnik i u sklopu redovnog služenja vojnog roka završio sam u Vinkovcima, tj Privlaci na prvoj liniji. Bili smo pod 119. Vinkovačkom brigadom, a za to vrijeme smo čak dobili plaču. Nakon toga premješteni smo na Papuk i Zvečevo i nalazili se pod Požeškom brigadom. 2008. god. predao sam zahtjev za priznavanje statusa branitelja. Nakon saslušanja i davanja izjave postupak je pokrenut i 2009. god su mi u Uredu za obranu u Vojnu Knjižicu upisali Sudjelovanje u ratu za period 29.09.-11.11.1992. god. za period koji sam proveo u VP 2131 Vinkovci. Nedugo nakon toga dobio sam iz Ministarstva obrane riješenje da mi se ne priznaje status branitelja niti za Vinkovce, niti za Papuk i Zvečevo. Na navedeno riješenje podnio sam žalbu. Prije par dana dobio sam zaključak da se obustavlja postopak za priznavanje statusa Hrvatskog branitelja sa obrazloženjem : Članak 15. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja... (NN br. 137/09) propisuje kako se postupci za priznavanje statusa hrvatskog branitelja ... iz čl. 14. ovog Zakona, koji na dan stupanja na snagu ovog Zakona nisu okončani pravomočnim rješenjem obustavljaju. Sad me zanima imal li kakovo pravo jer su mi sa jedne strane priznali status ( u vojnoj knjižici upisano sudjelovanje u ratu ), sa sa druge strane mi to ne priznaju, tj. obustavljaju postupak. Zanima me da li da pokrenem upravni spor. Molim pomoć !!!!
  10. Poštovanje, osobno sam bio u neprilici prije godinu dana, kada mi je registracija istekla dan prije i još se je desila prometna nezgoda. Na licu mjesta dobio sam prekršajni nalog isto kao i Vi, na koji sam podnio žalbu ( može se poslati preporučeno na PP ). Nakon otprilike godinu dana dobio sam rješenje u kojem se novčana kazna preinačuje u opomenu. Brat Vam nebi trebao dobivati nikakove pozive za sud, jer kazna glasi na Vas. Napišite kvalitetnu žalbu u kojoj tražite da se nalog preinaći u opomenu ( morate napisati da niste prek. kažnjavani, malo kukati i plakati ) i trebalo bih vam biti uvaženo. LP.
  11. Molim Vas za pomoć. Pokrenula bi tužbu za ponovno pokretanje postupka za skrbništvom nad mlt. Kćeri , ali financijski nemogu platiti odvjetnika, pa bi sama napisala tužbu. Što bi bilo BITNO da navedem u toj tužbi? Ili možda znate nekog odvjetnika koji ne naplaćuje nekoliko tisuća kuna samo da bi napisao tužbu? Kćer je 2003.g. (tada je imala 3,5 g.) sudskim rješenjem dodijeljena ocu. Druga starija kćer (tada je imala 9 g.) je dodijeljena meni na skrbništvo. Razlog zbog kojeg su je meni oduzeli je bio „...da nemam posao, tj. Financije“ mada sam bila u radnom odnosu ali nisam bila prijavljena. Žalbu na to riješenje sam podnijela županijskom sudu, koji je potvrdio prvostupanjsko rješenje. Ponovo sam, kad je bilo sve gotovo, pokrenula postupak za starateljstvom, gdje je socijalno bilo za to da mi se dijete vrati, no sud je izjavio da se kćer naviknula na novu sredinu i da nebi bilo dobro da ode od oca. Sada sam u novom braku. Samnom živi suprug i naše dvoje male djece (kćer 2 g., i sin 2 mjeseca star) i moja kćer iz prvog braka koja sada ima već 15 g.. Mala kćer (sada ima 11 g.) za koju tražim da se vrati, živi sa ocem. Već je puno suza prolila i tražila da se vrati meni i seki i zato bi ponovo pokrenula tužbu. Molim Vas da mi odgovorite i koliko zakonski smije trajati ovakva parnica. Unaprijed se zahvaljujem. Dijana
  12. u trećem mjesecu ove godine kupio sam auto koji je u zadnjih godinu dana promjenio nekoliko vlasnika, ali samo po ugovorima i punomoćima. kada sam htio prenjeti vozilo na sebe, isto nisam mogao učiniti jer vlasnik prije mene nije platio porez. sa navedenim vlasnikom sam se čuo telefonski, a on je izjavio da nema novaca za porez, te ako hoću prenjeti i registrirati auto neka uplatim porez na njegovo ime. otišao sam u njegovo mjesto prebivališta, sastao se sa njim i otišli smo u poreznu upravu gdje je obračunat porez u iznosu 1200 kuna plus kamate - 200 kuna, jer nije platio porez u zakonskom roku. navedeni iznos sam uplatio ja u pošti, te smo nakon toga otišli kod javnog bilježnika gdje mi navedeni prodavatelj nije htio potpisati da mu posuđujem iznos od 1400 kuna. kod javnog bilježnika (ovjereno) mi je potpisao da mu posuđujem iznos od 700 kuna sa rokom vračanja do 15.04.2009. prilikom plačanja poreza i potpisivanja kod javnog bilježnika samnom je bila još jedna punoljetna osoba (prijatelj) koji sve to može posvjedoćiti navedenu osobu sam kontaktirao danas (telefonom) te mi je isti rekao da nema novaca, te da ni ne očekujem da će mi vratiti novac. također je izjavio da ako ga ubuduće budem zvao, da će prijaviti policiji da ga uznemiravam. što da radim ? da li je to prijevara ? da li da pokrenem privatnu tužbu ili da se obratim policiji ako je to kazneno djelo. lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija