Jump to content

kej

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas savjet. Predstavnik moje zgrade je gospodin koji u zajedničke prostorije odnosno ulazni dio zgrade odlaže daske, željezo, boce isl. Isti je skupio 10 ak mačaka koje spavaju po stubištu i po tepisima ispred vrata stanova. Hranu koju skupi iz obližnjih pekara i pečenjarnicama te ostatke svojeg ručka ostavlja im na najlonskim vrečicama na stubištu. Mačke su bolesne, prljave i kada se okote agresivne, te nuždu vrše po stubištu jer nemaju nikakvu posudu s pjeskom ili nešto slično. Uza sve navedeno u stan su mi ušle i buhe, a dijete je dobilo crvene fleke od mačje šuge. Obratila sam se firmi koja vodi zgradu ali oni su rekli da se ne bave tim problemom, zavod za javno zdravstvo isto, sanitarni inspektor i komunalni redari rekli su da ne mogu ići na privatno vlasništvo, firma za dezinsekciju treba potpis predstavnika stanara (a to je ta osoba koja čini nered. Dakle radi se o tome da krši više zakona, ugrožava zdravlje ljudi, drži životinje na neadekvatan način suprotno zakonu o životinjama te koristizajedničke prostorije zgrade na nedozvoljen način. Molim vas uputite me kome još da se obratim.
  2. Molim vas savjet. Predstavnik moje zgrade je gospodin koji u zajedničke prostorije odnosno ulazni dio zgrade odlaže daske, željezo, boce isl. Isti je skupio 10 ak mačaka koje spavaju po stubištu i po tepisima ispred vrata stanova. Hranu koju skupi iz obližnjih pekara i pečenjarnicama te ostatke svojeg ručka ostavlja im na najlonskim vrečicama na stubištu. Mačke su bolesne, prljave i kada se okote agresivne, te nuždu vrše po stubištu jer nemaju nikakvu posudu s pjeskom ili nešto slično. Uza sve navedeno u stan su mi ušle i buhe, a dijete je dobilo crvene fleke od mačje šuge. Obratila sam se firmi koja vodi zgradu ali oni su rekli da se ne bave tim problemom, zavod za javno zdravstvo isto, sanitarni inspektor i komunalni redari rekli su da ne mogu ići na privatno vlasništvo, firma za dezinsekciju treba potpis predstavnika stanara (a to je ta osoba koja čini nered. Dakle radi se o tome da krši više zakona, ugrožava zdravlje ljudi, drži životinje na neadekvatan način suprotno zakonu o životinjama te koristizajedničke prostorije zgrade na nedozvoljen način. Molim vas uputite me kome još da se obratim.
  3. Primljena sam na posao na određeno vrijeme do povratka djelatnika s bolovanja. radila sam 5 mjeseci i dobila 9 slobodnih dana (radimo vikendom i za te dane dobijemo naknadno slobodne dane. Dok sam bila na slobodnim danima vratio se radnika kojeg sam mijenjala s bolovanja, a mene nitko nije obavijestio. Kada sam stigla na posao rečeno mi je da mi je ugovor njegovim povratkom istekao i da tome ima već 7 dana!!! Da li su me trebali obavijestiti? Ostalo mi je time 5 neiskorištenih slobodnih dana za koje mi sad kao ne mogu isplatiti novac. Vratili su mi radnu knjižicu i dali odjavu sa zdravstvenog ali nisam dobila nikakvo rješenje o prestanku radnog odnosa. Mogu li doći do novaca za tih 5 dana te da li su mi smjeli samo tako prekinuti radni odnos bez da ja znam? Vidim da je ovdje Edheduana imala sličan slučaj... kako je to riješeno, ako ste tu?... P.S. E da, na taj sam posao došla direktno s drugog posla tj. u radnom odnosu sam neprekinuto 11 mjeseci. jesam li onda imala i pravo na godisnji? I sad, budući da su mi prekinuli radni odnos prije evo već 10 dana onda i kad bi odmah danas pocnela negdje raditi na godisnji mogu tek za 6 mjeseci?!
  4. ... bez da se obavijesti radnik!!! Molim pomoć. Primljena sam na posao na određeno vrijeme do povratka djelatnika s bolovanja. radila sam 5 mjeseci i dobila 9 slobodnih dana (radimo vikendom i za te dane dobijemo naknadno slobodne dane. Dok sam bila na slobodnim danima vratio se radnika kojeg sam mijenjala s bolovanja, a mene nitko nije obavijestio. Kada sam stigla na posao rečeno mi je da mi je ugovor njegovim povratkom istekao i da tome ima već 7 dana!!! Da li su me trebali obavijestiti? Ostalo mi je time 5 neiskorištenih slobodnih dana za koje mi sad kao ne mogu isplatiti novac. Vratili su mi radnu knjižicu i dali odjavu sa zdravstvenog ali nisam dobila nikakvo rješenje o prestanku radnog odnosa. Mogu li doći do novaca za tih 5 dana te da li su mi smjeli samo tako prekinuti radni odnos bez da ja znam?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija