Jump to content

miro_n

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Utjerivaczakona ? Čitao sam malo o rehabilitaciji, ako sam dobro shvatio da recimo da sam 2000. godine bio osuđen (ali nisam jer sam bio svijedok pokajnik) i od tada više ne, to se moralo izbrisati i nebi trebalo utjecati sada na ovo kazneno djelo ?
  2. znaci samo djela za koje sam bio kazneno osudjen? kako oni gledaju na dosadasnja djela ? dali sudac ima uvid u sve prije samog sudjenja recimo da sam bio svijedog 2000-te godine?
  3. Dali se to odnosi i na djela iz djetinstva ? Ili samo na djela za koja sam bio kazneno osuđivan odnosno da sam kažnjen novčano ili uvijetno na kaznenom sudu ?
  4. Po vašoj procjeni, dali da uzimam i ja odvjetnika ? Uvijetna zatvorska bi mogla biti u najboljem ili najgorem slučaju ? Što znaći uvjetna zatvorska, dali se odnosi na ponovljeno djelo ili na bilo koje kazneno ili čak i prekršajno ? Kako da se nosim s time ako me budu pretresali, dali smiju sada nakon ovog bez imalo sumnje i dali se mogu žaliti ukoliko budu pretjerivali s pregledima ? Znaći i meni obavezno ide i prekršajni bez obzira što nisam posjedovao ? Dali je to moje teže djelo od samog posjedovanja ? A postoji li mogučnost da bude beznačajno djelo za kolegu zbog male količine i s time automatski da se i meni odbaci optužnica, ili vrijedi li štogod to što smo bili ispred vozila te da smo nakon što smo vidjeli da nam auto prilazi ušli u vozilo ? Hvala na dosadašnjim odgovorima !
  5. Pozdrav ! Molio bih cijenjenu ekipu za savijet. Čitao sam dosta po forumu ali nisam naišao na sličan slučaj. Uglavnom, kolega i ja smo zatećeni u konzumaciji. Kolega je priznao da je to njegovo te mu je napisana kaznena prijava po čl.173 st.1 i st.5 zato što je meni nudio, a meni je napisana kaznena prijava po čl.173 st.5 jer smo zatečeni u mojem vozilu. Nisam kažnjavan do sada i znam da smo napravili glupost te se kajem zbog toga. Nažalost je zakon takav da nema razlike između lakih od teških droga, manje od većih količina. U ovom slučaju se radi o minimalno smješnoj količini od 0.3g i jedan do pola izgoren joint. Točnije, bili smo izvan grada na livadi ispred vozila te je prema nama išlo drugo vozilo pa smo sjeli u auto. Kad se vozilo parkiralo pored nas izašli smo van iz vozila, taman ispred inspektora. Inspektor se predstavio i pokazao značku a ja sam držao joint u ruci te im ga predao kako nebi imali veće probleme. Tako stoji i u izjavi. Pitanja: 1. Kolega je uzeo odvjetnika pa me zanima dali je i meni potreban ? 2. Koju kaznu mogu očekivati i koja je težina mojeg djela ? 3. Što najčešće znaći optužni prijedlog od policije, dali je to pozitivno ili negativno (znam da može biti oboje ali prema ovom slučaju) ? 4. Dali ću i ja ići na prekršajni sud, hoću li dobiti odvikavanje i mogu li kako to izbjeći ? 5. Za koje vrijeme mogu očekivati poziv ? 6. Dali postoji mogučnost da se meni odbaci optužnica zbog beznačajnog djela, jer nismo konzumirali u autu kao što sam i naveo u izjavi, da smo bili ispred vozila te nakon što smo vidjeli da nam auto prilazi smo sjeli auto ili pak neka olakotna okolnost jer sam predao joint ? lijep pozdrav !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija