Jump to content

suzana2

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani molim Vas za pomoć.Radim u jednoj maloj privatnoj firmi u kojoj nitko nije zadovoljan.Sada se ta firma seli van grada,Ja i kolegice smo u većini mlade mame i nemožemo tolilko odvajati vremena za svakodnevno putovanje.Najvjerovatnije će nam ponuditi nove ugovore da potpišemo radi preseljenja.Zanima me ako ugovore ne potpišemo koja su nam prava da li se na burzi možemo pravdati da su nam uvijeti neprihvatljivi pa da ostvarimo pravo na burzu i naknadu. I imam još jedno pitanje ako se dogovorimo sa poslodavcom za 1 mjecec neplačenog godišnjeg da li je istina kako on kaže da me mora odjaviti i pritom moram napisati izjavu da tražim godišnji od 40 dana(što nije istina).Sutra već moram znati odgovore pa Vas molim da mi odgovorite. Rijeć je o poslodavcu koji bolovanje isplačuje 0 kuna bez obzira na doznake.Kod kojeg se rade svi blagdani a plačeni normalno.Radi se 48 sati tjedno i na normi smo logor.Molim vas imam 13 godina radnog staža ne bih voljela da mi ovaj poslodavac sve upropasti.
  2. Molim Vas za pomoć!!!! Prilikom zapošljavanja u jednoj privatnoj firmi sve je bilo dobro .Ja sam pristala na postavljene uvijete ,potpisala ugovor na neodređeno. Sve se promijenilo plača se ne obračunava po ugovoru,nema platne liste i ja koliko kužim nemogu se izvuči iz svega ovoga a da ne izgubim pravo na naknadu sa burze. Možete li mi savjetovati kako da postupim pa nije u redu izgubiti prava a da nije moja krivica ,zar sad moram trpiti i vući se po sudovoma.kako da se spasim molim Vas bar par "caka " mi napišite .Što mora pisati u otkazu da bude u moju korist .Iz svega zaključujem da ostvarujem prava samo ako sam tehnološki višak ili....?
  3. Poštovanje ! Radim u jednoj privatnoj firmi nekih 4 mjeseca. U početku sve je bilo o.k. Rade se svi blagdani stvarno svi i u ugovoru piše da se blagdani plačaju pedeset posto više ,ali ne plaća je ista . obračunsko razdoblje je od 1. do 1. ali plača je ista imao mjesec 30 ili 31 dan. Nema bolovanja tj možeš ako hočeš ali NEPLAČENI (sa doznakama) kao primjer navodim da je cura za 3 dana bolovanja dobila 600 kuna manju plaću a dnevnica je 100 kuna. Pristala sam na uvijete koje smo dogovorili ali ovo mi je previše jer imam dvoje male djece a bolovanja će sigurno biti. Imam više od 13 godina neprekidnog staža kako da odem na burzu a da ne izgubim pravo.potpisan je ugovor na neodređeno.Molim Vas ja bi htjela raditi ali ovo kod nas je robija ljudi rade bolesni jer se boje ići na bolovanja!
  4. Danas mi je zbog prouzročene saobračajne nesreće i nanošenje teških tjelesnih ozljeda sud dodjeloi dvogodišnju uvjetnu kaznu i 500 kn sudskih troškova.Da li ja sad ćekam policijsku kaznu ili što dalje neznam jer se prvi puta susrećem s tim. Hvala.
  5. terete me za izazivanje prometne nezgode i nanošenje težih tjelesnih ozljeda.Ovo mi je prva nezgoda.
  6. Poštovanje! Imala sam saobračajnu nesreću 30..1.2008 i ja sam proglašena krivom.Alko test 0 promila.I cura teže je stradala.Da li ću dobiti novćanu kaznu po starom zakonu ili ovom novom(mislim o visini kazne)? I kolika bi kazna bila ako sve priznam na prvom ročištu i preuzmem krivnju? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija