Jump to content

cro_u_srcu

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobio sam poziv (za okrivljenika) od prekršajnog suda da se ODMAH javim radi uručenja rješenja. Kaznu nisam platio istekao je rok plačanja nekih 2 mjeseca. Šta ču dobiti??? Jedina caka (njihova greška) je u tome što su oni umjesto umjesto 23.04.2009 naveli datum 23.04.2008. to je datum kada je sud presudio i od kojeg mi teće 30 dana rok plaćanja, pa izgleda oni misle da kasnim već preko godinu dana sa plačanjem.... Molim odogovor
  2. Kako sam naveo donešen je novi zakon o radu za opće dobro. Zanima me slijedeće na prekršajnom sudu mi je presuđeno da sam dužan platiti 1192kn. Rok za plaćanje je proša prije cca mjesec i nešto dana, dali postoji mogučnost da se ta kazna pretvori u rad za opće dobro. Sudkinja mi je ponudila u 5 mjesecu kada mi je presuđeno da dođem platiti kaznu na 2-3 rate. Pošto nedobivam plaću a zaposlen šta mogu učiniit kako bih kaznu odradio.
  3. 1.Kako ide prisilna naplata, dali porezna sjeda na tekući račun ili šalje dopis u tvrtku gdje sam zaposlen, može malo detaljnije, kada nastupa zastara, koliki su troškovi prisilne naplate. 2. Trenutno sam dužan 1192Kn uplatiti, šta ako uplatim pola od toga i ostanen im kratak 599kn recimo, dan zatvora je 300kn, a nemože se izreći na manje od tri dana, jer to znači da nemogu dobiti zatvor???
  4. 1. Što to znaći da se žalim, jer dolje u presudi piše da nemam pravo žalbe (na koji sud isto prekršajni, ili da pokrečem novi postupak na nekom drugom sudu)?? Molim ovo detaljnije, i drugima će biti od koristi. 2. Ako šaljem molbu, da ju šaljem preporučeno sa povratnicom, i šta da u njoj zatražim, kopiju cijelog predmeta ili samo iskaz policajca? Hvala unaprijed
  5. Moj primjer je slijedeći, sud je presudio tako što je okrivljenik dao izjavu (datum naveden u presudi), okrivljenik je dva puta pozivan i svaki puta se odazvao dok se policajac nije odazvao u ta dva puta. I taj zadnji (drugi put) pitam ja sutkinju pa doklen to može ovako, kaže ona meni telefonski ću ja sa njim dogovoriti da dođe, dobiti ćete novi poziv. I ništa čekam ja, čekam i ono dođe nakon cirka 2-3mjeseca plava koverta, ja mislim poziv, a ono presuda gdje se navodi samo ukratko da je policajac dao iskaz, ne navodi se datum, mjesto, niti bilo što, znači nije se sučelio samnom i prema tome ja pretpostavljam da on nije niti došao nikada na sud jer nije naveden datum (mislim da je posrijedi obmana). Molim Vas recite mi što mi je dalje činiti, protiv presude nemam pravo žalble, ali mislim da to ne navođenje datuma kada je ispitan policajac nije uredu (uvjeren sam da se on nije pojavio). Dali imam pravo tražiti zapisnik naknadno od sudkinje da vidim gdje je on bio i potpisao zapisnik kada je tobože ispitan. Hvala svima unaprijed na odgovorima, ako Vam nešto nije jasno slobodno me pitajte.
  6. Što se dogodi ako neplatim novčanu kaznu u iznosi 1000kn, sudski troškovi 150kn i troškove dolazak policajca 42kn. Rok za plačanje je 30 dana. Što mogu očekivati od prekršajnog suda?
  7. I još nešto skužio sam da na kraju presude gdje piše datum donošenja presude neštima godina, umjesto 2009. piše godina 2008. što znaći da već kasnim sa plačanje kazne preko godinu dana. Naveden je datum prije nego što je prekršaj počinjen.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija