Jump to content

skosovic

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

    Nikad

Sve što je skosovic objavio

  1. Poštovanje, Odnedavno sam zaposlen u jednoj javnoj ustanovi kao vježbenik - volonter. Pošto nemam plaću želio bih raditi još jedan posao uz to. Može li mi netko reći koji je najbolji način da obavljam taj drugi posao, odnosno preko kakvog ugovora. Hvala
  2. 4.1.1. stupac 5. (Uplaćene premije osiguranja) Hvala
  3. Da li netko zna u koje se polje u prijavi poreza na dohodak upisuje iznos uplaćenog dopunskog osiguranja. Hvala
  4. Ispričavam se i ja ako sam neugodno reagirao. Imam fakultetsko obrazovanje i radim zimi u vinogradima, ali kao neprijavljen i samo kad ima posla pa sam smatrao da mi ova država još nešto duguje. Hvala svima na odgovorima i odlučio sam da neću tražiti ništa od države, ionako će brzo ljeto. Pozdrav
  5. Bravo Dajo baš pametno zboriš. Ja koji živim sam nemam pravo, a onaj tko živi u zajednici ima pravo na tu naknadu. Nije moljakanje, nego ako već imam pravo na nešto zakonski zašto to ne iskoristiti? Iz tona tvog obraćanja mi se čini da imaš nešto protiv nezaposlenih ljudi koji pokušavaju živjeti. Hvala
  6. Ma sve je meni jasno, ali mi nije jasno kako neki koji žive sa roditeljima, a prijavljeni su kao samci dobiju nekih 600 kuna iz državnog proračuna. Da li netko zna po kojoj osnovi. Hvala
  7. Imao sam pravo na naknadu sa biroa jer sam radio devet mjeseci u zadnje dvije godine- otprilike sam dobio 2500 kuna. Ne smatram da trebam dobivati naknadu od biroa za samostalan život, već od države jer nemam primanja, a imam režije pa mi nije jasno od čega bih trebao živjeti. Hvala
  8. Imam dvadesetak godina i nedavno sam odselio od obitelji. Nezaposlen sam, ove godine nemam pravo na naknadu sa zavoda za zapošljavanje, dakle trenutno živim sam bez ikakvih prihoda. Da li ja imam pravo na neku naknadu ako promjenim prebivalište i gdje se to obavlja. Unaprijed hvala.
  9. Poštovanje. Imam udjela u velikom broju čestica koje su razasute po brdima i dolinama. Kako ja mogu doći do njihove lokacije? Napominjem još jednom da je riječ o velikom broju čestica.
  10. Gospođa u poreznoj mi je rekla da samo donesem slike zemljišta. Da li stvarno porezni procjenitelj uvijek izlazi na teren?
  11. Nitko nema iskustva u tome?
  12. Ili je najbolje kućicu poravnati sa zemljom.
  13. Kupio sam nekretninu koja se vodi kao vrt / neplodno. Na toj čestici od 55 kvadrata postoji i jedna mala kućica površine nekih 15 kvadrata. Na poreznoj upravi sam napomenuo da tu postoji ta kućica pa ću vjerovatno morati platiti i veći porez, ali mi je u cilju da tu možda i napravim neku kućicu za stanovanje. Kupoprodajni ugovor i formular te slike još nisam predao u poreznu, pa molim za savjet; da li mi se isplati plaćati veći porez, odnosno da li mi to može kasnije poslužiti za stjecanje neke osnove za dobivanje građevinske dozvole ili eventualnog renoviranja? Ili je možda najbolje tu staru kućicu poravnati sa vrtom
  14. Kupio sam nekretninu koja se vodi kao vrt / neplodno. Na toj čestici od 55 kvadrata postoji i jedna mala kućica površine nekih 15 kvadrata. Na poreznoj upravi sam napomenuo da tu postoji ta kućica pa ću vjerovatno morati platiti i veći porez, ali mi je u cilju da tu možda i napravim neku kućicu za stanovanje. Kupoprodajni ugovor i formular te slike još nisam predao u poreznu, pa molim za savjet; da li mi se isplati plaćati veći porez, odnosno da li mi to može kasnije poslužiti za stjecanje neke osnove za dobivanje građevinske dozvole ili eventualnog renoviranja?
  15. Da li je? katastar = Državna geodetska uprava / Područni ured za katastar gruntovnica = Zemljišnoknjižni odjel općinskog suda, ako je onda mi tamo stoje isti brojevi čestica; znači da je to usklađeno. Istina?
  16. Molim vas hitno mi je. Kažu da se u kupoprodajnom ugovoru ne navodi broj katastarske čestice nego neki broj iz zemljišnih knjiga. Ako bi mi netko mogao pojasniti gdje da dođem do toga broja, odnosno da li je moguće to pronaći putem interneta. Unaprijed zahvaljujem.
  17. Ja i namjeravam sklopiti kupoprodajni ugovor sa prodavateljem direktno, ali je pitanje samo da li je bolje to napraviti prije ostavinske rasprave ili poslije, pošto još nemam nikakvu nekretninu u svom posjedu, a znam da se na prvu nekretninu ne plaća porez.
  18. Nekoliko mjeseci prije smrti moj pokojni otac je kupio jedno zemljište za koje još nije napravljen kupoprodajni ugovor. Prema dogovoru ja bi to zemljište pripisao na sebe. Ostavinska rasprava je ubrzo (nasljednici smo ja sestra i majka) i zanima me da li je bolje prepisati to zemljište na sebe prije ostavinske ili poslije jer pošto nemam nikakvu nekretninu do sada volio bih izbjeći nepotrebno plaćanje poreza. Da li se plaća kakav porez na nasljedstvo? Hvala.
  19. Nekoliko mjeseci prije smrti moj pokojni otac je kupio jedno zemljište za koje još nije napravljen kupoprodajni ugovor. Prema dogovoru ja bi to zemljište pripisao na sebe. Ostavinska rasprava je ubrzo (nasljednici smo ja sestra i majka) i zanima me da li je bolje prepisati to zemljište na sebe prije ostavinske ili poslije jer pošto nemam nikakvu nekretninu do sada volio bih izbjeći nepotrebno plaćanje poreza. Da li se plaća kakav porez na nasljedstvo? Hvala.
  20. Koliko je kupoprodajnih ugovora potrebno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija