Jump to content

minchi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hitno molim da mi netko napiše koji je proces vraćanja psa u uzgajivačnicu na određeno vrijeme. Zbog bolesti je nastupila nemogućnost brige za štene pa je s uzgajivačem dogovoreno da se pas privremeno vrati. U veterinarsku knjižicu/putovnicu upisana sam kao vlasnica, pas je čipiran. Da se ne bi mijenjao vlasnik pa onda opet vraćao na moje ime, u veterinarskoj stanici mi je telefonski predloženo da napravim ugovor s uzgajivačem. Treba li ugovor sastaviti javni bilježnik ili je dovoljno da ja napišem na papir pa eventualno ovjerim kod bilježnika? Hvala lijepo.
  2. Zato sam i napisala da su relativno dobrog zdravlja i rade..I imaju nužnih sredstava za život. Što se tiče težeg ogrješenja, mislila sam navesti nekoliko svjedoka, svojih dobrih prijatelja koji znaju za situaciju i 24-godišnje maltretiranje te doktora medicine koji bi to potvrdio. Ali u principu onda to i ne moram, je li tako? Ne želim otežavati ljudima do kojih mi je stalo pa ih neću ni spominjati.. Hvala Vam svima još jednom na odgovorima.
  3. Pretpostavljam da ako odredim jednog nasljednika, imovina se dijeli na 3 dijela (njemu i roditeljima)? Molim Vas, ako netko zna, jako mi je važno, ne želim da me obitelj zeza i nakon smrti..Niti želim da se osoba koju odredim za nasljednika nateže godinama po sudu s mojim roditeljima.. Kako da osporim roditeljima nužni dio? Kakav dokaz mi treba, da navedem neke svjedoke, što? Hvala još jednom!
  4. Kao što sam rekla, trenutno nemam potomaka. Oporuku sam mislila promijeniti ukoliko se oni pojave.. S obzirom da sam zlostavljana od strane nekih članova obitelji, postoji li mogućnost da roditeljima ne pripadne nužni dio (usput, koliki je taj nužni dio?)?
  5. Koliko sam shvatila, oporucno mogu nekretninu ostaviti bilo kojoj osobi koju odredim za nasljednika: decku, prijatelju, svejedno kome? Nemam potomaka, niti bracnog druga, roditelji su mi relativno dobrog zdravlja, rade..(vezano za nuzne nasljednike). Mislila sam je napisati vlastorucno i odnijeti javnom biljezniku na cuvanje, tipa da nekretninu odredjene kat.cestice ostavljam odredjenoj osobi, kao i sve sto se unutar te nekretnine nalazi (namjestaj, novac itd.). Ili se to podrazumijeva da ako nekome ostavim stan, dobiva i sve unutar njega? Hvala puno na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija