Jump to content

blade234

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a na sto se odnose zastitne mjere ???ja sam polozio u BiH vozacki u Hrvatskoj nostrificiram vozacku BiH i dobijem RH vozacku nema logike da odmah gubis BiH vozacku jel da !to je ko da ja zavrsim fakultet u RH i nostrificiram diplomu u BiH nisam izgubio diplomu iz RH jel tako sefe!hehe
  2. ako ja imam dvojno drzavljanstvo i dvojno prebivaliste sa dvojnim dokumentima dvije osobne i dvije vozacke od obje drzave jel mi mogu ista i po kojem clanu zakona ?
  3. pa ocito si ti biser nije bas sve sto je napisano na papiru doslovno pretoceno u realni zivot!manje interneta vise razgovora s ljudima i njihovih dozivljaja sa nasom svemocnom policijom !
  4. Hrvatski državljani ne smiju upravljati vozilom strane registrarske oznake u RH osim ako: * u putovnici imaju važeću radnu vizu zemlje u kojoj je vozilo registrirano * su vlasnici vozila * je u vozilu s njima i vlasnik tog vozila vidim da nikad necu dobiti konkretan odgovora na moje pitanje ma gdje god pitao svatko tumaci na svoj nacin ukljucujuci i mene. da budem jednostavniji od ova gore 3 uvjeta da li moraju svi biti ispunjeni ili samo jedan ?????
  5. da li to onda znaci ako ja imam i osobnu i rh i njemacke da me se nemoze kazniti ??zanima me točka 2. ako sam vlasnik automobila sa stranim tablama a policajcu dam osobnu i vozačku RH da li me moze po nekom zakonu kazniti ???
  6. Zanima me da li Hrvatski državljanin sa prebivalištem u RH može upravljati vozilom stranih tabla u RH i ako DA koji uvjeti moraju biti zadovoljeni ??Hvala odgovor mup_a Poštovani, Temeljem Konvencije o privremenom uvozu (Narodne novine, međunarodni ugovori, 16/98), Carinskog zakona (Narodne novine, broj: 78/99 i 94/99) i Uredbe o provođenju Carinskog zakona (Narodne novine,broj: 144/99 i 48/00), hrvatski državljanin ne može upravljati vozilom stranih registarskih oznaka u Republici Hrvatskoj, ako u putovnici nemaju važeću radnu vizu druge zemlje. U slučaju kada se u nadzoru prometa utvrdi da vozilom strane registarske oznake upravlja državljanin RH, koji u putovnici nema radnu vizu, a s obzirom da time čini prekršaj kažnjiv po članku 241. stavku 1. točki 1. (novčana kazna od 10.000,00 do 1.500.000,00) i/ili članku 243. stavku 1. Carinskog zakona te imajući u vidu novi Prekršajni zakon (Narodne novine, broj: 107/07), policija će o tomu obavijestiti carinsku službu, te će carinska služba provesti nadležni postupak. Hrvatski državljani ne smiju upravljati vozilom strane registrarske oznake u RH osim ako: * u putovnici imaju važeću radnu vizu zemlje u kojoj je vozilo registrirano * su vlasnici vozila * je u vozilu s njima i vlasnik tog vozila S poštovanjem, Odjel za odnose s javnošću sad mene zanima da li sva tri uvjeta moraju biti zadovoljena ili samo jedan od njih i koje je vase pravno misljene o ovoj temi ???da mozda trebam napomenuti da imam dvojno drzavljansvo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija