Jump to content

zdbatina

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. razgovarao sam s jednim odvjetnikom, koji mi je rekao nešto u stilu "naivnost nije kažnjiva ali prijevara je" naime, dosta pouzdano znam, od njegovih roditelja i drugih prijatelja s kojima sam stupio u kontakt, da on nema nikakve novce te mislim da je izjava koju je dao kod bilježnika zapravo lažna, prevara, jer je znao da novaca on ni nema. nije li to tako? a naknada za odvjetnika od 15% je standarna tarifa ili? neki prijedlog za odvjetnika, osijek?
  2. radi se o 500.000 kn posuđeno zašto policija se nebi pozabavila s time? kakve probleme može njemu policija napraviti?
  3. a čuj, toga sam i ja sad svjestan. ali ....... posudba novca je bila prvo na prijateljskoj bazi, ok bilo je tu ne ....... jbg lijepu zaradu je obečao, zato smo to i napisali kod javnog bilježnika, ja sam posudio jedan iznos a on je obečavao par puta veći iznos, i to obečao vratit. kad sam skontao da od toga neće biti ništa, prošao rok za povrat duga a on nastavljao tražiti da mu posudim, da je nešto zapelo, da će sve bit ok, da ima duga kod kamatara i sl. a ja naivno povjerovao (možda i je tako da ima problema, ali nevjerujem da će vratiti) i posudio još, uvjerio me je da mu posudim, međutim bez obzira na sve moje moljenje da se nađemo i riješimo to, on sve odbija, odselio, ugasio mbt i nejavlja se. pitanje je samo jel to riješava policija ili privatna tužba?
  4. trebao bi savjet ...... prije nekih više od dviej godina, počeo sam prijatelju posuđivat novce, u manjim iznosima, ali se nakupilo, do nedavno sam mu posuđivao. sve je bilo putem uplata u banki, ali nešto i na ruke oko nove godine, znači prije 5 mjeseci smo otišli kod javnog bilježnika i dao mi je potvrdu o dugu, on sam napisao, naveo puno veći iznos da će vratiti, i dao rok, koji je sad već prošao. u međuvremenu je on odselio i neželi mi reći gdje je kad god smo dogovarali posudbu love, sve je bilo putem sms-a, a uplata u banci on se više ne želi naći niti dati bilo kakvu izjavu kad će vratiti dug. ali ne poriće dug i da će vratiti. traži me još. navodno je posudio od nekog kamatara i sad mora njega riješiti prije. priča mi da ima neke novce vani, u nekoj stranoj banci, i da neželi povući novac vamo jer se boji tog kamatara, sve to imam napisano u sms porukama. pošto sam ja u komi što se love tiče, posudio sam mu ogromana novac. u početku prijatelju pa nisam pazio a kasnije, kasnije sam plačao da bi uspio naplatit. naime tako je išla njegova priča, ja psudim on riješi kamata i povuće novcu iz banke vani i meni vrati sad kontam da je to hrpetina laži, ali dug se nakupio ono što me zanima, trebam li to prijaviti policiji ili trebam dići privatnu tužbu? možda policiji?, zbog prevare, davanje lažne izjava kod bilježnika, obmane i iznuđivanje novca, jer on je upoznat s tie da sam se ja zadužio zbog njega i to an njegovu riječ da će vrlo brzo vartitit, piše u smsu koliko je sms prihvatljiv kao nekakav dokaz? odvjetnik traži 15% provizije od naplate. da nie toga davno bi ga tužio, ali sad nešto moram poduzet, nasjeo sam na njegovu priču, i ostat ću bez svega, pomagajte
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija