Jump to content

Xonos

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na datim informacijama jer po Vasem pisanju taj dokumenat i nije vazeci. Ja sam ga sam napisao, potpisao i poslao postom. Bez ovjerenja sa strane notara ili konzularnog predstavnistva.Medutim ipak je interesantno kako je otac mogao da dobije potvrdu da je jedini vlasnik te kuce koju pokazuje zainteresiranim kupcima? Da bi malo pojasnio cjelokupnu sliku moje situacije dodao bih sljedece. Kako sam uspio saznati nakon smrti moje mame njezin dio sam nasljedio ja,a tati je ostala druga polovica.Toga , moga djela sam se odrekao pismenim putem. Pozdrav!
  2. Mama je umrla prije gotovo trideset godina i ja se ne sjecam nikakove ostavinske rasprave. Sin sam jedinac i sa tatom nikada nisam ni razgovarao o ostavstini.Kako vec jako dugo zivim u inostranstvu i imam strano drzavljanstvo on me zamolio da mu posaljem pismenu potvrdu o tome da se odricem maminog djela da bi on lakse mogao prodati kucu. Koja ustanova je nadlezna za takova pitanja i da li je moguce da cu kao "stranac" imati problema?
  3. Prije nekoliko godina odrekao sam se djela imovine koji mi pripada sa mamine strane u korist oca.To sam ucinio iz razloga jer sam se dogovorio sa tatom da prodamo jednu kucu i njemu kao jedinom vlasniku olaksam prodaju. Kuca do danas nije prodana, a on u meduvremenu upoznaje zensku osobu sa kojom zivi skoro tri godine i jako se "brine" za njega i njegovu imovinu. Pitanje je mogu li ponistiti moje odreknuto pravo bez suglasnosti moga tate? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija