Jump to content

Kathy

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Suprug je osnovao poduzeće d..u bračnoj zajednici. U slučaju brakorazvoda da li i dobiti ostvarene po završnim godišnjim računima ulaze u bračnu stečevinu ili se imovina i zarada firme ne zbraja u kompletnu imovinu stečenu u braku. Molim Vas objašnjenje kakva je zakonska regulativa.
  2. Postoji li mogućnost otpisa duga za neplaćene doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje? Obrtnik je imao obrt tri godine. Dvije godine nije plaćao sebi doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Postoji li mogućnost otpisa njegovog duga pod uvjetom da se odreče staža za period u kojem nije sebi uplaćivao doprinose (nagodba sa mirovinskim)?
  3. Hvala Vam na odgovoru. Radi se o tome da nisam Rješenje o ovrsi dobila putem suda već je Rješenje o ovrsi poslao Upravni odjel za komunalno gospodarstvo direktno mojem poduzeću. Ja sam za sve saznala tek kada mi je na plaću odbijen ovršni iznos sa naplatom troška ovrhe. Kako može trošak ovrhe naplatiti Upravni odjel za komunalno gospodarstvo bez sudskog postupka? Zar ovršni postupak nije ustvari trošak suda? Na sudu nije oglašen niti proveden nikakav ovršni postupak u navedenom predmetu. Da li se radi o nezakonitoj procedure koji provodi Upravni odjel za komunalno gospodarstvo? Zahvaljujem se.
  4. Molim Vas za pravnu pomoć. Dva mjeseca mi je na plaću naplaćen dug za neplaćene komunalije. Nikada nisam dobila niti jednu uplatnicu za komunalije, niti opomenu a ni rješenje za ovrhu. Rješenje za ovrhu je poslato u moje poduzeće i to bez sudskog postupka te je prema tom rješenju naplaćen dug i plus ovršni postupak 400,00 kn. Naplatili su mi i jednu godinu za koju sam imala uplatnicu da su računi podmireni. Kada sam im poslala kopiju uplatnice rekli su mi da nije evidentirana u knjigovodstvu. Molim Vas objasnite mi kakva je ovršna procedura, da li mogu naplatiti ovrhu nekome tko nije dobio nikakvu opomenu niti rješenje i to čak i za period koji je uredno platio? Da li se ovrha za komunalne naknade može provesti samo po rješenju od komunalnih službi grada bez sudskog naloga, opomene ili dostave ovršeniku? Na koji način mogu potraživati povrat sredstava? Zahvaljujem se.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija