Jump to content

Hrvoje32

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Baka i djed posjeduju samo tu kuću, odnosno više ju ne bi posjedovali jer bi bila darovana. Ako je kuća u međuvremenu prodana, hoće li onda biti predmet ostavinske rasprave? Ako baka i djed nemaju više u posjedu tu kuću, niti su upisani kao vlasnici u katastru i gruntovnici može li ta nekretnina biti predmet ostavinske rasprave? Ne razumijem se baš u te stvari nije mi nikad trebalo, ali mi se to čini nepravedno, da netko nakon nećije smrti može dobiti nešto što mu ovaj nije želio dati za života zbog loših među obiteljskih odnosa. Može li se u oporuci bake i djeda navesti da sin ne dobiva ništa? Na koji bi se način oca moglo izbaciti iz bilo kakve kombinacije osim možda da baka i djed fiktivno prodaju nekretninu unuci, ali onda unuka mora platiti porez na promet nekretnina, jel tako? Hvala unaprijed!
  2. Pozdrav svima, zna li netko.. Ukoliko je ugovor o doživotnom uzdržavanju sklopljen između roditelja i djeteta, plaća li se porez ukoliko je predmet ugovora nekretnina i može li djete darovati tu nekretninu svome djetetu tj. unuku uzdržavanih? Da li baka i djed mogu sklopiti ugovor sa svojim djetetom, a da nekretninu koja je predmet tog ugovora dobije unuk? Puno pitanja, Hvala unaprijed!
  3. Pročitao sam post "Osnove nasljednog prava" i sad sam još više zbunjen. Ako baka ili djed imaju braće onda i oni ili njhova djeca također mogu tražiti dio ili....
  4. Pozdrav svima, možete li mi pomoći oko ovoga? Ako majka daruje kćeri 1/2 kuće darovnim ugovorom, da li nakon njezine smrti muž i sin dijele drugu polovicu ili kćer može ostati bez darovanog unatoč ugovoru? Hvala unaprijed!
  5. Pozdrav, Baka i djed posjeduju svaki po 1/2 kuće, koju žele darovati unuci darovnim ugovorom, te nastaviti živjeti u njoj do svoje smrti ili nekog trećeg događaja. Da li njihov sin jedinac ili unuk nakon njihove smrti mogu tražiti udio u darovanom? Što napraviti da unuka dobije cijelu kuću bez mogućnosti potraživanja od strane oca i brata. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija