Jump to content

isadora

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim vas za savjet: htjela bih svojoj bivšoj poslodavki poslati pismo u kojem iznosim svoje mišljenje o svemu što je bilo između nas (radi se o nezakonitom otkazu za koji je neću tužiti jer se ne mogu povlačiti po sudu s njom). pismo nije uvredljivo, dapače, lijepo je napisano, inteligentno ubačena suptilna uvreda, al pogađa bit. htjela bih joj to poslati na kućnu adresu, ali i na faks u 2-3 poslovnice firme tako da bivše kolege znaju za to. što mislite o tome tj. može li me tužiti zbog toga? u pismu ne iznosim nikakve činjenice ili optužbe tipa da je varala državu itd., to pismo u biti treba malo zaliječiti moj povijeđen ego i bila bi mi osobna satisfakcija. ali ako time riskiram tužbu, odustajem od toga. najljepša hvala!
  2. Molila bih nekoga za odgovor: kupila sam (skupu)igračku u 0ne2Play prije 5-6 dana. igračka je na baterije i ne radi. imam račun, ali sam original kutiju bacila. zanima me mogu li je svejedno zamijeniti? hvala!
  3. dakle, kako stoji i u naslovu, dobila sam otkaz u firmi u kojoj imam ugovor na neodređeno, i to 3 mjeseca prije povratka na posao. znam da je to nezakonit otkaz (hvala, Ude), ali odlučila sam ne boriti se (ako je tužim ili ucijenim da ću je dati u medije može me vratiti na posao pa onda vozati od poslovnice do poslovnice po cijeloj državi) nego prihvatiti ponuđeno: šefica mi je 'obećala' da "ćemo riješiti sve na način da ja dobijem naknadu sa biroa". naravno da neću ništa potpisati dok to ne pregleda pravnik. zanima me kako da ostvarim pravo na godišnji odmor i koliko bi on trebao trajati i kako će mi biti plaćen? i moram li ga iskoristiti (ona ga, naravno, nije ni spomenula)? hvala na odgovorima i savjetima!
  4. na osnovu čega se vjerovnike razvrstava u isplatne redove, po veličini potraživanja ili... ne mogu vjerovat da se oko ovog mislim, ali... valjda neka blokada
  5. izlučni vjerovnici nisu stečajni vjerovnici jer oni svoje pravo polažu na stvar koja nije dužnikova imovina (stroj posuđen dužniku) pa tako ni ne spada u stečajnu masu. njih se zapravo stečaj ni ne tiče, a svoje pravo ostvaruju prema pravilima koja vrijede za ostvarivanje tog prava izvan stečajnog postupka. zbunjuje me ovo pomalo jer ispada da su svi stečajni vjerovnici razlučni, i da se razlikuju jedino po tome u kojem su isplatnom redu??? definicija iz 4.novele SZ kaže: "razlučni vj. su vj. koji imaju pravo na odvojeno namirenje svojih tražbina iz određenih dijelova stečajne mase". kako to misle odvojeno? i šta znači "iz određenih" dijelova stečajne mase? je li to ovo: recimo da sam ja dužnik, firma koja se bavi proizvodnjom kožne odjeće. firma xy je moj dobavljač kože, isporuči mi određenu količinu i ja kao osiguranje plaćanja dam (prepišem ili što??)neku nekretninu u vlasništvu moje firme. u slučaju mog stečaja dobavljač xy se namiruje isključivo od prodaje te nekretnine... ili?
  6. molim pomoć oko nekih nedoumica - naime, za tjedan dana imam obranu diplomskog rada na temu 'stečajni plan' i mentor mi je rekao da je rad super, samo da "razmislim malo o fazama stečajnog postupka, razlikama među vjerovnicima i što bi još - po meni - trebalo mijenjati u stečajnom zakonu". faze (kako sam ih ja skužila): - prijedlog za pokretanje steč.post. - prethodni postupak (osim ako sam dužnik pojedinac ne predlaže pokretanje postupka) - pokretanje steč.post. - prijavljivanje i utvrđivanje tražbina vjerovnika - donošenje stečajnog plana - unovčenje stečajne mase - djelomične diobe, završna dioba - zaključenje steč. postupka - brisanje dužnika iz sudskog registra razlike među vjerovnicima: ja znam za razlučne i 'obične' vjerovnike... a što se promjena steč. zakona tiče, ja bi da se kod dioba najprije namiruju zaposlenici, da nema povlaštenih vjerovnika i odrediti neke maksimalne rokove za okončanje svih faza? pomozite!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija