Jump to content

ldanijela

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Potovani! Molim Vas za pomoć oko nekoliko stvari...ovako..nalazim se na dopustu za njegu djeteta od 2010. godine i sad u 7. mj. mi isti ističe..zanimaju me slijeće stvari; 1. dali u 7 mj. imam pravo koristiti stari godišnji odmor ili je to pravo do 30.06,? 2. ako bi ja dopust prekinula sama sa 31.05., dali je to dovoljno zakonski vremena da javim svom poslodavcu da se vraćam i počinjem koristiti stari GO s 01.06? 3. pošto planiram još jednu bebu, kolila bi mi bila porodiljna naknada ako bi s dopusta za njegu išla na komplikacije/porodiljni? ili je bolje da se prvo vratim na posao, barem na 3 mjeseca radi prosjeka, pa da onda idem na komplikacije?
  2. muž mi je vlasnik obrta i ovih dana dobili smo rješenje o ovrsi svih njegovih novčanih sredstava...zanima me dali se baš svi računi u bankama moraju blokirati ili se može tražiti da mu se ostavi 1/3 za život njega i obitelji? i što bi sve morala sadržavati žalba na to rješenje?
  3. U 01.2012. godine imam kontrolno vještaćenje za dijete (visoko neurorizično dijete), te sam prije par dana predala papire na lječničko povjerenstvo ali su mi odbili papire iz razloga što nalaze imam od privatne poliklinike, a ne od neuropedijatra iz bolnice. Naime, kada smo radili eeg u bolnici isti nije rađen onako kako se radi i na njihov nalaz (koji je bio da je sve u redu) zatražila sam drugo mišljenje i otišla u poznatu privatnu polikliniku na ponovni eeg gdje nažalost nalaz nije u redu. Zanima me dali lječničko povjerenstvo smije odbiti nalaze privatnih poliklinika, doktora..? Molim Vas za žurni odgovor. Hvala
  4. Trenutno sam na porodiljnom koje mi završava 08.02.2010. Pošto sam majka nedonošćadi interesira me dali imam pravo produžiti porodiljni tj. bolovanje radi njege djeteta do 3 godine? Naime, dijete mi se rodilo 3 mjeseca ranije za koliko mi je i produženi porodiljni, te uz sve koplikacije koje su nastale i bile još uvijek odlazimo na razne kontrole i fizikalne vježbe. Zanima me koja su moja prava kao prava roditelja nedonošćadi?? Dali je zakonski riješeno to pravo bolovanja radi njege do 3 godine ili mogu od HZZO očekivati i odbijenicu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija