Jump to content

bambolina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan, iako sam vec dva sata za kompom i trazim odgovor na svoja pitanja to mi ne uspjeva! Naime zanima me dlai izrada nakita i delicija/slastica spada u nevezani tj.slobodni obrt? Voljela otvoriti obrt u kojem bi pravila nakit i izradjivala figurice od raznih materijala ali ujednino bi pravila i neke delicije poput arancina, kandiranih naranci, suhih sljiva i marelica u cokoladi, vocnih salama od shog voca, izrada likera od kupljene gotove rakije i voca, izrada kompota i djemova od kupljenog voca...i sl.). Brine me to oko delicija - ne znam dali to spada u taj slobodni obr. Svoje proizvode bi prodavala preko prijatelja i poznanika a na ljeto postoji mogucnost da sama otvorim stand na moru ili cak da svoje proizvode prodajem ljudima koji imaju standove pa da oni prodaju krajnjem kupcu. Skolu koju sam zavrsila nema nikakve veza sa time ali kako to volim raditi i vec sada dosta toga radim za prijatelje i rodbinu - voljela bi otvoriti obrt kako bi mogla i svoje radove nuditi i prodavati i drugima. Hvala svima unaprijed! Pozz!
  2. Dobar dan, molim Vas za pomoc! Naime sa partnerom sam potpisala ugovor o ortakluku ali nam se misljenja i stavovi razilaze i ne mozemo naci zajednicko rjesenje oko rjesavanja kljucnih pitanja zeljela bih raskinuti ugovor o ortakluku. S obzirom da nismo imali ni partner ni ja novaca za otvorenje obrta - novac smo posudili. S obirom da sam uhvatila partnera da neke poslove odradjuje na crno i mimo mog znanja (a u medjuvremenu je rekao da je od firme posudio 2.000,00 kn bez da je prethodno razgovarao samnom) ja vise u njega nemam povjerenja! Ne znam dali je na neki nacin vratio svoja dugovanja jer ja do prekjuc nisam imala uvid u financije (i tu sam gadno pogrjsila). Problemi su nastali kad sam ja zatrazila da i ja imam pravo imati uvid i da zelim da se racunima svaka podignuta kuna pravda... Evo i pitanja; 1.Kako raskinuti ugovor o ortakluku? 2.Dali mi on u tom slucaju treba vratiti moj ulozen novac? 3.Koliki rok bi trebao biti za mog ulozenog novca meni? U poslovnim odnosima bi ostali ali ne vise na ovakav nacin i ne vise kao ortaci ali me zanimaju odgovori na ta tri pitanja kako bih mogla dalje djelovati! Hvala unaprijed! p.s.zbaci ja ne trazim nista osim da mi vrati novac koji sam posudila da bi ulozila. Hvala!
  3. Dobar dan, ja imam jedan pitanje tj.molim Vas za savjet! naime ja bi dala otkaz jer sam nasla bolji posao ali imam problem; u ugovoru o radu mi kao otkazni rok stoji 1 mj. (a ja bi odradila 2 tj.) Zanima me dali bi mi poslodavac zbog toga mogao praviti probleme? Ja sam sam bila voditelj u trgovini koja se zatvorila i sada sam prebacena u u ured (ne znam dali je to vazno u ovoj prici). Ugovor mi je na neodredjeno i na mjesto voditelja te trgovine koja se zatvorila (navodno bi trebala na jesen otvoriti se nova radnja ali sumnjam...). Placa mi je ostala ista ali nezadovoljstvo je veliko a i situacija u firmi je teska... U ovoj firmi sam duze od godine dana. Molim Vas sa savjetima da mi pomognete! Hvala unaprijed!
  4. Dobar dan! molim Vas koji se bolje i vise razumijete za pojasnjenje! Sta ako ja potpisan ugovor na neto placu (vecu od 3.000,00 ili 7.000,00) dali tada porez (o kejm se prica ovih dana) placa poslodavac ili se radniku smanjuje placa? U tom slucaju ukoliko se radniku smanjuje placa dali je potrebno potpisati neki novi ugovr sa novim neto iznosom (umanjenim za porez) ili? Jasno mi je ako je ugovor potpisan na bruto ali nije mi jasno sta se dogadja ako je ugovor potpisan na neto placu. Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija