Jump to content

judi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. radila sam za lokalu zajednicu u programu ( terenski rad, rad s ljudima ) koji je trajao po ugovoru o radu , dvije godine . Pri zapošljavanju, radnicima nije tražen lječnički pregled (medicini rada ). Zanima me da li je to ispravno ? U međuvremenu ( druge godine )sam obolila od infektivne mononukleoze koja je uveliko ograničila moj rad i danas život. sumnjam da sam virus pokupila dok sam radila jer nitko od ukučana to nije imao. Nakon dva mj. bolovanja i nakon teškog razdoblja, jer imam oko 40 god., krenula sam normalno raditi, a poslije i danas, imam problema zbog oštečenja lokomotornog sustava, na nogama .Obavila sam lječničle pretrage i išla na terapije . Zanima me da li je poslodavac u svemu isparvno postupio .? Također me zanima , da li imam pravo na jubilarnu nagradu ukoliko imam 20 godina radnog staža .?
  2. Radim kao gerontodomaćica 4 god., te svake godine , s poslodavcem potpisujem ugovor o radu na godinu dana .Rođena sam 68 god. imam 19 god.staža te četvero školske djece. Obavljajući posao,(na koji sam u početku primljena bez lječničkog uvjerenja medicine rada), nakon druge godine rada za istog poslodavca, prebolila sam infektivnu mononukleozu ( 7mj.2009).Oporavak je bio izuzetno težak ( imala sam 45 kg.i prohodala nakon 1,5 mj.)te sam nakon dva mj.bolovanja krenula radit.U obitelji nije bilo slučaja infekcije. Uslijedile su stalne komplikacije s koljenima.u 6mj.2010 obavila sam prvi pregled u bolnici za ortopediju, gdje je ustanovljena :dysplasio patellle u oba koljena( desno jače )Najavljena moguča operacija..poslje sam nastavila radit te sam na pregled opet išla 11 mj.2010 zbog jakih bolova. dijagnoza :femoropatelarni poremećaj ut terapiju. upućena na pregled kod fizijatra.( 1mj.2011). Dobila upute da vježbam kod kuče. Prije 20 dana imala do sada njjače bolove u desnom koljenu a poslije u lijevom. Na bolovanju 10 dana( mirovanje i brufen). Poslije sam nastavila radit jer trebamo ovaj mjesec potpisati novi ugovor o radu . Danas sam obavila pregled i dijagnoza je : gonartroza/artoza koljena /Upučena na pregleg fizijatru . Zanima me kakva prava imam. Danas poslodavci ne vole radnike koji su često na bolovalju. Molim za savjet.
  3. zahtjev za očitovanje da li je učinjeno kazneno djelo od strane prodavatelja nekretnina podnjeli smo u pismenom obliku 05.10.2009.god državnom odvjetništvu.zanima me u kojem se vremenskom razdoblju odvjetništvo treba pismeno očitovat na naš zahtjev ?
  4. zanima me da li srenjoškolci(1 i 2 razred ), iz obitelji s četvero školske djece u zadarskoj županiji ,imaju pravo na besplatan prijevoz.tata im je bio dragovoljac domovinskog rata.
  5. predugovor potpisali putem opunomočenog u 5.mj.2007god.za kupnju kuče i poljoprivedne zemlje, uz kaparu.ugovor potpisali u 1mj.2008god.Kad smo htjeli stupiti u posjed navedenih čestica, otkrili smo da je prodavatelj već prije ( dan prije predugovora )prodao 7 čestica iz našeg ugovora drugoj osobi a da nas nije kroz cijelo vrijeme obavijestio.pokušali smo riješiti problem putem aneksa ugovora ali prodavatelj odbija suradnju.veći dio dogovorene cijene smo isplatili ali zbog prijevare, ostatak nismo. zanima me kakva su naša prava. kako da postupimo dalje jer se trebamo što prije upisat u katastar
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija