Jump to content

HruskaV

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 18.05.2011. je rješenje VPS-a. Jedan mi je frend savjetovao da se izvučem na to da nisam primio to rješenje VPS-a, jer bi ga trebalo osobno uručiti, a ustvari ga je primila moja mama. Zna li netko dal je to stvarno moguće napraviti?
  2. Otprilike ovako.. Išao sam s dva prijatelja u ribolov i zaradio kaznu zbog ribolova bez ribičke dozvole. (u moju obranu-padala je kiša, i roštiljali smo po tako glupom vremenu, šnicle nisu bile ni do kraja pečene, i još štap nije bio moj- nosili smo ga tek toliko da možemo reči da smo pecali). Došli su ribočuvari popisali moje podatke(s nevaljane osobne) i uzeli mi štap koji vrijedi 3x kazne. Nakon prvoga rješenja pisao sam žalbu i kazna mi je smanjena na 500kn. Nakon toga sam se još žalio i pozvan sam na prekršajni su da bi se zamijenila novčana kazna za dobrotvorni rad, potpisao sam nešto tamo a nisam ni pogledao što je to (mlad, glup i neiskusan) i još nisam ni sačuvao te papire. Nakon toga 19.06.2008 dobivam pravomoćnu presudu PS u Čakovcu da mi je 500kn zamijenjeno kaznom zatvora u trajanju od 3 dana. Nakon ponovne žalbe slijedilo je zatišje sve do 24.05.2011, tad sam dobio rješenje da se moram javiti u zatvor u VŽ. Žalio sam se sad VPS u ZG i žalba mi je odbijena i to rješenje sam primio danas(27.07.2011). Ima li veze što je sad otišlo u zastaru? Ima li veze to što oni meni tvrde da ja nisam ništa potpisao i postoji li način da se to nekako sazna (osim dokazivanja da sam bio tamo što je vidljivo u onoj knjizi na porti u koju se upisuju svi koji uđu na prekršajni sud) i bi li mi uopće nešto značilo dokazivanje toga? U najgorem slučaju ću platiti al mi je glupo odbaciti sav taj trud oko tih žalbi. hvala na savjetima
  3. Tata mi je ozljeđen na poslu. Popravljao je stroj i drugi ga je radnik uključio i ostao je bez pola kažiprsta i prsta pored. Ne plača si nikakvo dopunsko zdravstveno osiguranja. To je bilo 20.05. Znači proslo je 12 dana. Na mjesto događaja je izašao inspektor i policija i podnijeta je prijava i okarakterizirano je kao ozljeda na radu. U petak se vratio iz bolnice i išao pitati na posao i rekli su mu da nema pravo na nikakvu odštetu a osiguran je na poslu. Ima li pravo na odštetu ili mu jedino preostaje tužiti drugog radnika(što sigurno neće)? Dosat mi je ljudi reklo da bi morao dobiti, a neznam kome se javiti i što napraviti. Bio bi zahvalan na bilo kakvom savjetu. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija