Jump to content

mareemili

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mareemili

    prava

    Živim u izvanbračnoj vezi 6 godina, imamo zajedničko dijete. On ima u vlasništvu kuću ( u kući je prijavljena njegovo sestra koja tamo ne živi). Dijete i ja smo prijavljeni na mojoj adresi. Zanima me samo kakva prava ima moje dijete? a kakva prava ima njegova sestra? ( nedaj bože da se što dogodi ko nasljeđuje dijete ili sestra) Zahvaljujem na odgovoru
  2. Može još pitanje?! Znam da nije baš neka fora ali s obzirom da szajedno ulažemo u kuću svejedno sam mu htjela darovati pola (mislim da je to fer, stvarno je puno uložio u nju,ali dobro nije to sad bitno). Nego zanima me ako mu darujem pola dali ta polovica ulazi isto u ostavinsku masu ili ne? Kada smo prepisivali nismo znali kako to ide, kad je već sve bilo na mene onda smo saznali da to može u ostavinsku jednog dana, a bojim se da bi moglo na kraju jer ne vjerujem jednima (nasljednicima) mislim da bi mogli tražiti dio toga. Zato me samo zanima što se dešava ako mu ipak darujem??
  3. jel mi zna tko odgovoriti??
  4. Molila bih da mi netko odgovori. Baka mi je darovala kuću i ja bi sad tu kuću darovala suprugu. Pošto ona ima još nasljednika dali oni mogu tražiti uračunavanje dara ili svoj nužni dio ako se ja više nebi vodila kao vlasnika. Ako bi imali pravo na koji se naćin to radi dali bi on onda morao meni vratiti pa ja dalje ili se to riješava isplatom? Zahvaljujem na odg.
  5. Jel mi može netko odgovoriti? MOLIM VAS, hitno mi je
  6. mareemili

    darovanje

    Molila bih da mi netko odgovori. Baka mi je darovala kuću i ja bi sad tu kuću darovala suprugu. Pošto ona ima još nasljednika dali oni mogu tražiti uračunavanje dara ili svoj nužni dio ako se ja više nebi vodila kao vlasnika. Ako bi imali pravo na koji se naćin to radi dali bi on onda morao meni vratiti pa ja dalje ili se to riješava isplatom? Zahvaljujem na odg.
  7. Jel mi može tko odgovoriti, molim!
  8. i može još jedno pitanje pošto je svu nekretninu darovala dali će uopće doći do ostavinske ili ne (jednog dana kad umre)?
  9. Mislim u biti da se radilo o par dana sad se više ne sječam bilo je prije par godina. ali ja vlasnički imam sve uredno. A kako se mogu osigurati da jednog dana nebi došlo do uračunavanja tog dara? Tj dali se ikako mogu osigurati? I još jedno pitanje pošto su ti ostali nasljednici isto dobili dar ( jedna nekretnina se dijelila na sve) dali oni svejedno mogu tražiti nužni dio od ovoga što sam ja dobila darovanjem?
  10. Ispričavam se što opet ponavljam isto pitanje ali mi nešto nije jasno ako mi možete opet pojasniti. Da ne ponavljam sve stvar je ovaka kuća koju je brat dobio nasljeđivanjem htio je darovati meni(sestri) ali zbog poreza darovao je baki a baka automatski meni, sve u istom danu riješeno. Pošto baka ima još nasljednika dali oni mogu jednog dana tražiti nužni dio ili uračunavanje dara (pošto je baka imala u vlasništvu samo jedan dan tu kuću i nije vadila vlasnički list) bez obzira na to dali oni imaju ikakva prava na kuću recimo dali je to isto kao da ju je baka imal godinama u vlasništvu? Zahvaljuem puno na odgovoru
  11. Može pitanje vezano uz ovo. ta kuća je bila na mog brata i zbog poreza on je darovao baki i baka automatski meni. to je bilo sve u jednom danu ona nije vadila vlasnički list. Dali to nešto mijenja ili je to isto kao da je imala kuću u vlasništvu par godina? I kako bi se ja osigurao da to ostane meni da nebi bilo problema jednog dana(nikad se nezna), ako recimo prepišem darovnim ugovorom na ženu dali onda oni više ne mogu tražiti taj nužni dio ( naravno ako dođe do tga). Zahvaljujem puno
  12. Baka ima dvije kuće i 5 nasljednika.Jedna je darovana meni cijela. a druga je darovana ostalim 3 nasljednika. 5 nasljednik je dobio pola kuće ove druge ali od strane djeda kad je umro. Sad me zanima dali oni svi mogu tražiti nužni dio od ove kuće šta sam ja dobio u potpunosti ili ne? Pošto su oni dobili dio iz one dr kuće. Da napomenem imam izvan bračnu suprugu i dijete i zajedno ulažemo u kuću ( trebalo je puno posla u njoj napraviti). i ako imaju pravo na nužni dio dali se to gleda kao vrijednost kad je kuća darovana ili koliko će vrijediti kad baka jednog dana umre. kakva prava ima moje dijete i supruga u tom slučaju. Zahvaljujem
  13. Recimo mama ima 5 zakonskih nasljednika. Jednom je darovala cijelu kuću, a drugi 4 dijele drugu kuću. Sad me zanima dali dali oni mogu ovu šta je dobila cijelu kuću tražiti nužni dio iz te kuće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija