Jump to content

MarkoV

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam. Upravo sam pročitao taj dokument. U biti ona doslovno mora potpisati da je oštetila firmu, što naravno nije, kako bi joj oni mogli zapljeniti dio plaće. I to nije samo sa njom slučaj već sa svakom inventurom i svim radnicima u toj firmi. Dakle firma ne snosi nikakav rizik, snose ga radnici. Uzmimo u obzir još i to da su plaće od 2400 do 4000 kuna.
  2. Sve mi je jasno, naravno da se krše prava radnika ali nema pravde. Ona mora to platiti ili će izgubiti posao ili biti degradirana na bilo koji drugi način. Ima sindikat koje boli k. Kome da se obrati odvjedniku? pa da joj uzme 4000 kuna za parnicu i još dobije otkaz pa će na zelenu granu nikad. nek umre kapitalizam
  3. Jel to legalno? Cura mi radi u jednoj poznatoj velikoj Riječkoj firmi skraćenica: RTD Uglovnom se bave prodajom odjeće imaju lanac dućana po cijeloj Hrvatskoj a najviše u Rijeci. Pošto se radi o skupoj markiranoj odjeći često je meta lopova (šanera). Dakle djelatnice na očigled budu pokradene doslovno se bore sa lopovima (to se ne događa često) dakle nitko na njih ne sumnja niti ih smatra odgovornim za krađu, postoje sigurnosne kamere i sve ali njima se naplaćuje ta ukradena roba tj. oduzima im se od plaće PO PRODAJNOJ CIJENI!!! Smatra ih se krivima jer nisu bili u stanju sprječiti krađu! Je li to moguće? Kako i zašto? Navodno prije nego što im oduzmu novac na plaći ih prisile da potpišu neki dokument. Naravno kad govorim o prisili onda ne mislim na fizičku silu nego na onu još goru, a to je da može dobiti otkaz ili puno gore stvari šta ne želim ovdje navoditi. Šta učiniti pravno u ovakvom slučaju? Da li je to uopće zakonito? Zamislite da se djelatnicima banaka naplaćuje minus kad ih netko pokrade jer nisu spriječili to?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija