Jump to content

ribau2

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. što se tiče moje alimentacije moram reći i zbog čega sam to spomenuo u otvaranje teme sutkinja koja je vodila moju rastavu je uzela u obzir to što plačam 3000 kuna kredita iz braka jer moja bivša to ne želi pola-pola,a banke rastave ne zanimaju nego anuiteti,uzela je u obzir i to što sudjelujem u uzdržavanju djece sa raznim kupovinama stvari koje im trebaju,što su djeca kod mene svaki vikend od petka do nedjelje i slično,samo što su moja djeca 1km udaljena od mene a ne 130 km kao kod sadašnje žene pa me je zanimalo kako to da je meni to sve uzeto u obzir na visinu primanja a sadašnjoj ženi u tužbi ne. da li to stvarno ovisi od suca do suca ili ???? moram napomenuti također da je sutkinja mojoj bivšoj napomenula da bude sretna što želim u svemu sudjelovati i da ne pretjeruje kada je isto tražila da alimentacija iznosi 1500 kuna za oboje djece. kako mi to neko može objasniti?
  2. slab je taj gentlemenski dogovor u kojem jedna strana se pobrine da prođe bolje od druge ali valjda i to su gentlmeni. prebijanje je bivši složio kako njemu odgovara i ovjereno je kod javnog bilježnika. zahvalna kako lako reći a teško poštići. šteta što se sve počelo u našem društvu gledati kroz novac a ne kroz boljitak pogotovo djece. hvala na odgovorima.
  3. hvala na odgovoru bovu.podjela stečevine u ovom slučaju je ovjerena kod javnog bilježnika a ne kod suda upravo zbog ugovora kojim bivši je želio to prebiti u zamjenu za alimentaciju. dakle postoji pisani trag ali na njegovo inzistiranje jer pravednom podjelom tj. sudskom bi morao dati puno više. pitanje da li se može taj ugovor koji je ovjeren kod javnog bilježnika preinaćiti i tražiti revizija podjele bračne stečevine?
  4. evo i našeg odgovora za vas. naravno da nema novca na svijetu koji roditelj ne bi dao za svoje djete ako ga ima. bit je malo dublja i u odgovoru je koji smo uputili newbie-u (pročitajte). kada želite pobjeci iz braka i prihvačate bilo kakve opcije onda vjerovatno nešto ne štima u tom braku( čitajte između redaka!!!! ako me shvaćate). nekada kada se rastajete morate nažalost misliti i na sebe zbog djece. zašto mislite da roditelj koji traži smanjenje alimentacije nije dobar roditelj, zbog toga jer nemože platiti, a na drugu stranu daje i više i ne bježi od odgovornosti. interesira nas kako bi Vi se osjećali da morate dati 40% svoje plaće a onda reći djeci da nemožete doći po njih jer nemate za gorivo ili da im platite kartu da đođu kod vas a ona košta 300 kuna za vikend,treba im nešto skuhati,provesti kvalitetno vrijeme sa njima,otići nekamo možda a vi to nemožete. probajte si to samo zamisliti kao majka da to nemožete kako bi se osjećali. e upravo tako se ja osjećam i zbog toga je i postavljeno pitanje.
  5. mislio sam da neću morati ići u detalje ali moram nešto objasniti jer ispada da se majka ustvari buni da mora plaćati alimentaciju a to nije istina pa odgovaram. prvo, što se tiče "trampe" u vezi bračne stečevine to ide ovako, treba podjeliti kuću vrijednosti cca. 70000 eura,osobni automobil cca 10000 eura pa bivši suprug radi ugovor pod geslom uzmi ili ostavi da fiktivno isplaćuje cca 8000 eura u zamjenu da supruga nema nikakva daljnja potraživanja u svezi glede bračne stečevine a za uzvrat neće u periodu od 3 godine dok se ne prebije iznos od 8000 eura tražiti alimentaciju. matematika 8000e (60000 kuna) :36= 1600 kuna alimentacije. sve te 3 god. majka pridonosi još za djecu u smislu kupovanja odjeće,školskih knjiga,obuće,đeparca za maturalac u inozemstvo,bonova za mobitel i slićno pa zbrojite. moram napomenuti da su djeca udaljena od majke 130 km i ona svaka dva tjedna u petak ide po njih a u nedjelju ih vraća i tako 3 god. a otac ih još niti jedanput nije niti dovezao niti odvezao i tako slićnih primjera ima u nedogled. majka stvarno brine za djecu i bog je sjedok ali to ništa ne važi ako nisi dao novce nažalost. neke stvari je lakše kada su skupe uzeti na rate što svi radimo pogotovo kada imate dvoje djece školaraca ili se varam. ZAKLJUČAK: majka uzdržava djecu i sa višim iznosom nego je to određeno uplaćuje alimentaciju,kupuje,odlazi po njih ali to sve nije važno kada tražiš od suda da ti malo pomogne pogotovo kada bivši ima takva primanja. zbog toga smo i pokrenuli temu jer kako sve pružiti djeci kada nemaš da im daš što im treba.
  6. Pozdrav svima na forumu. nakon dugo vremena javljam Vam se ponovo sa temom za koju trebam pomoć. naime živim u izvanbračnoj vezi sa ženom koja ima dvije djece iz prošlog braka ( 15 i 18 godina) i ima problem. kada se je rastala sa bivšim suprugom se dogovorila oko isplata bračne stečevine koja će biti zamjena za alimentaciju (on njoj ništa ne isplačuje ona ne plača alimentaciju do iznosa koji je dogovoren) a pošto je taj iznos sada potrošen on traži da nastavi plaćati alimentaciju u iznosu koji su naveli u rastavi (1500 kuna za oboje djece). da ne bi bilo zabune iznos koji su prebijali je daleko manji nego vrijednost stečevine koji su imali ali zbog problema u braku ona pristaje na sve samo da se izvuće iz braka. on je naime hrvatski branitelj sa mirovinom od 8000 kuna a ona sada radi kao trgovac i ima plaću 3400 kuna. problem je probala riješiti tužbom za smanjenje alimentacije ali na žalost sudac koji je to vodio nije imao niti sluha niti razumjevanja za nju. pišem sve ovo jer i ja sam razveden i isto imam dvoje djece ( blizanke od 10 godina) a moja alimentacija iznosi 700 kuna ali na sudu sam se dogovorio da sudjelujem još u troškovima za djecu koliko budem u stanju (plačanje školske kuhinje,kupovanje knjiga,odjeće i obuće) i sutkinja je to prihvatila a moja plaća je 5000 kuna, isto to radi i ona (sudjeluje cijelo vrijeme u troškovima života djece) ali sudac joj je odgovorio da su to sve darovi i da njega to nezanima. ono što nas zanima je kako u dva grada u hrvatskoj se na to različito gleda i kako je moguće da sud nema socijalne osjetljivosti pošto njena alimentacija iznosi skoro 40% place (od 3400) u ovoj teškoj situaciji kada svaki dan se može ostati bez posla i biti sretan što radiš. uglavnom pitanje svih pitanja je da li i do kojeg postotka može biti alimentacija s obzirom na plaću koju primate a ne na prosječnu u RH i da li postoji kakav pravni postupak da vam se život malo olakša a ne da završite kao socijalni slučaj? unaprijed hvala na odgovorima
  7. samo jedno pitanje. da li ili do kada se može podnjeti zahtjev sudu za podjelu bračne stečevine kada ne postoji mogučnost dogovora između bivših bračnih partnera? od rastave je prošlo četiri mjeseca. hvala
  8. hvala na odgovoru ali evo još jedno pitanje. da li se prijedlog za smanjenje alimentacije daje kod glavne rasprave tj.kod donošenja rješenja o rastavi ili kada se od suda dobije rješenje? i još jedno pitanje koji je rok za predaju tužbe za podjelu bračne stečevine ako se nemože dogovoriti? hvala
  9. pozdrav. evo jedno pitanje vezano uz alimentaciju. naime bivša supruga i ja smo se dogovorili u sporazumnom razvodu oko visine alimentacije (dvoje djece od 7 godina)u iznosu od 1500,00 kn za oboje djece s tim da ja još sudjelujem u kupovini potrepština za djecu. ona je trebala preuzeti dio kredita na sebe ali na moju žalost to nije pa se pojavljuje problem. ja bih ponudio da pošto moram plaćati i njene kredite da se smanji alimentacija ,a da svejedno sudjelujem u kupovini dječjih potrepština (pošto su školarci) ali ne u mjeri kako smo se dogovorili u razvodu? ako neko ima sličnih iskustava molio bih savjet. hvala
  10. hvala na odgovoru ali tu i nastaje problem jer kao što rekoh bivša zakon tumaći na svoj jedinstvan naćin i zato sada imam toliko upita. oprostite ali nisam skroz shvatio odgovor da li to znaći da ona ne može upisati dijete u matićnom uredu bez mene ili može? da li prilikom upisa djeteta treba donesti neki dokument za provjeru jeste li u braku ili ide sve na rijeć jer se iskreno ne sjećam kako smo mi prijavljivali našu djecu?
  11. nastanak od prije nekoliko mjeseci. danas bili na sudu na raspravi i sutkinja postavlja pitanje čije je dijete i kada treba roditi(za par dana) a onda šok(za bivšu). dijete morate prijaviti na još uvijek supruga a ona je mislila na sadašnjeg partnera i sada imam pitanje. da li bivša može u matičnom uredu sama prijaviti dijete na sadašnjeg partnera ili mora i otac biti prisutan kod upisivanja dijeteta? ako sam zakomplicirao ispričavam se ali trebam nekakav odgovor jer je sutkinja rekla da je takav zakon a ona se baš sa tim ne slaže.
  12. nema problema što se tiće imene djeteta ali prezime nam je isto (kislim naravno na bivšu suprugu) pa je to još jedan problem. nemojte me krivo shvatiti ali nisam razumio kome treba podnesti tužbu za osporavanje očinstva CZSS ili nekome drugom i da li to već sada pokrenuti ili čekati da se dijete rodi. malo mi je sve ovo zakompliciralo život pa molim za razumjevanje i tolikim upitima.
  13. hvala na odgovorima ali da li mi možete reći kojoj instituciji mislim na državnu bi se mogao obratiti da imam nekakvu podlogu za trenutak kada se dijete rodi da ne kucam i ne lutam od vrata do vrata.
  14. pošto vidim da sam u "banani" što se tiće zakona da li taj zakon još kaže da možda ću morati plaćati i alimentaciju i za to dijete!!!!!!!!!!!! ako možda neko ima ovakvo iskustvo molio bih za savjet jer mi je sve ovo previše.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija