Jump to content

zagi4

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vlasnik sam dijela stare kuće koja je blizu ceste i poradi neodržavanja i propalog krova polako se urušava. Planiram staviti ogradu do ceste koja bi koliko toliko bila zaštita od eventualne štete na nekoj tuđoj imovini (auto u prolazu ili parkiran) a moje pitanje ide u smjeru da li istaknut znak na kući "opasnost od pada predmeta s visine" oslobađa vlasnika od eventualne odgovornosti za štetu nastalu od pada predmeta s te kuće?
  2. Može li mi netko objasniti kako ide stvar sa tim sudskim dražbama? Kupio bi stan na sudskoj dražbi ali nisam siguran kako to ide i na šta bi čovjek pri tome trebao pripaziti? Jeli to onda sigurno da na taj stan koji bi kupio nije već netko stavio neku plombu? Unaprijed hvala!
  3. Hvala! Onda bi to moglo ići nekim darovnim ugovorom, može li se negdje neći neki oglednim primjerak?
  4. Otac je zajedno sa svojom sestrom i bratom u idealnom dijelu vlasnik ( 1/3 svaki)jedne zemljišne čestice i kao takvi su upisani u gruntovnicu. Oni su se usmeno dogovorili da ta čestica pripadne mome ocu koji bi to sada meni poklonio. Kako da najjednostavnije i najjeftinije izvršim prijenos vlasništva na sebe. Hvala!
  5. Da li netko zna šta se to mjenja u vezi odlaska u mirovinu za djelatne vojne osobe i policijske službenike s 01.10.2010.g. Hvala!
  6. zagi4

    ugovori

    mogu li negdje naći standardizirane ugovore odnosno predloške istih, naime trebam ugovor o zamjeni vlasničkog udjela u nekretnini i izjavu o odricanju vlasničkog udjela. hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija