Jump to content

Salis

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Salis objavio

  1. Jučer sam u pošti podigao paket naručen na Amazonu, koji je prethodno bio na carini. Platio sam carinu za paket koji je izvana pristojno izgledao, znači neoštećen. Kad sam došao doma otvorio sam paket i vidio da je unutra originalna ambalaža rastrgana, a kupljene stvari uništene i razbijene. Primjetio sam da je na carinu došlo 08.02. (prema fakturi), a pošta je zaprimila 22.02. Očito se netko na carini iživljavao. Jer je kupljen na Amazonu od jedne ozbiljne trgovine. Što sad napraviti, koja su moja prava? Radi se o narudžbi u iznosu od 1500 kn. Ima li tko iskustva sa nečim takvim?
  2. Poštavani, namjeravam kupiti jednu manju negrađevinsku parcelu, ali problem je u tome što je vlasnik umro. U zemljišnim knjigama još uvijek je upisan pokojni vlasnik. Sin toga vlasnika ima neko sudsko rješenje da je on nasljednik te parcele. Pitanje je sljedeće; kako kupiti tu parcelu od nasljednika, bez da je prepisano vlasništvo na tog sina. Je li to uopće moguće? Hvala
  3. Zahvaljujem na opširnom odgovoru. Zanima me da li postoji neka pravna mogućnost da ona dobije 2/3 kuće, ukoliko nije izvršeno etažiranje stana i parcelizacija zemljišta (bez moje suglasnosti). Samo javna dražba? Zanima me još da li Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju može raskinuti jedna od strana koja je sklopila ugovor (otac ili kćerka)? Što je tada sa nekretninom nakon raskida ugovora, u čijem je onda vlasništvu?
  4. Poštovani! Molio bih za pravni savjet. Stanujemo u 3-etažnoj kući. Roditelji, kćer i sin svaki u svojoj etaži. Uknjižbom u zemljišnim knjigama svatko od nas je vlasnik 1/3 stambene zgrade i zemljišta. Dana 26.03.2008. između kćerke i roditelja sklopljen je Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju bez znanja sina. Ugovorom je naznačeno da kćerka ima pravo na doživotno korištenje 1/3 dijela nekretnine roditelja (postaje vlasnik 2/3) Oba roditelja su iznimno dobrog zdravstvenog stanja, te kćerka ne vodi nikakvu brigu oko uzdržavanja. U tijeku je parcelizacija koju nismo voljni potpisati zbog gore navedenog. Da li postoji mogućnost i kakva, za poništenje spornog ugovora? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija