Jump to content

Muki1233

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znak pristupačnosti je u stvari ono pravokutno i stavlja se u lijevi kut. Na tehničkom pregledu dobiva se mala okrugla naljepnica koju naljepi striček na tehničkom. To je za autocestu i oslobođenje od plaćanja cestarine (i nešto kod registracije). Plava, velika naljepnica se zapljei na zadnje staklo, bilo gdje. E sad parking. Ako ste iz Zagreba onda je situacija slijedeća. Samo na mjestima označenim za invalide -> besplatno, osim u garažam, tamo se plaća.
  2. Vjerojatno. Ali to već dugo nije na snazi. Kad sam pitala od kad je taj zakon, plavi drug je odgovorio već GODINU dana. Ipak, on djeli pravdu (ili bolje rečeno kazne), pa bi trebao biti upućen u propise.
  3. Srećom ovaj put ne. Ali bilo je dosta uvjeravanja. Zato me i zanima da li je netko imao takva iskustva i da li postoji ikakav zakon na tu temu
  4. Nitko nije imao takvo iskustvo s "dragom" policijom? I što reći, kad ti se to desi i policajac te uvjerava da ne smiješ upravljati tim vozilom?
  5. Da li postoji zakon po kojem nitko ne smije upravljati vozilom koje je registriano na ivalidnu osobu, osim te osobe? Radi se o tome da je policajac zaustavio takvo vozilo kojim je upravljala druga osoba s obrazloženjem da takvo vozilo se ne može voziti, osim u slučaju ako se u njemu nalazi invalid na kojeg je vozilo registrirano. Napominjem da se na radi o vožnji po autocesti, a ni o parkiranju na invalidsko mjesto.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija