Jump to content

kigo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani! Kupili smo stan u starijoj neetažiranoj zgradi. Stanovi nemaju drvarnice već tavanske prostore koji su numerirani! Svaki stan ima svoj dio tavan ali nisu svi iste veličine, svaki je ograđen. U vlasničkom listu piše da našem stanu pripada tavanski prostor br.5 na zapadnoj strani južno. Javljaju se neki stanari i tvrde da taj tavan nije u cijelosti naš iako je kao prostor ograđen u jednu cijelinu i graniči sa ostalima. Bivši vlasnik taj prostor je koristio 40 god. Kako riješiti tu situaciju odnosno kako zadržat prostor koji smo i dobili uz stan? Hvala unaprijed! Pozdrav
  2. Hvala na odgovoru o Vašem iskustvu! Što se tiče te ostavinske rasprave ,ništa neznam a iskreno rečeno niti me zanima ! Eto njegova familij mi je javila za taj kredit i to je to. Malo nas je to šokiralo ako budemo morali vraćat. Sačekat ću još da neki pravnik odgovori kako to ide u praksi!
  3. Poštovani! Može li mi netko objasnit da li sam dužna platit dugove(kredit) koji je moj pokojni otac digao u jednoj banci? Naime imam 30 i nešto godina,svoju familiju, otac mi je umro pred 5 mjeseci ,nije imao nikakvu imovinu u posjedu. Inače su se on i moja mama razveli pred 20 god. on nikad nije brinuo o nama niti je plaćao alimentaciju, viđali smo se tu i tamo ali nekih roditeljskih odnosa nismo imali. pred par dana nazvala me njegova mama ( moja baka) i rekla da stižu opomene za kredit koji je podigao moj otac i da bi to trebalo riješit. Ona naravno neželi ni čut o plaćanju tog kredita već traži da to ja riješim sa svojom sestrom. Da li sam dužna i po kojoj osnovi platit te njegove dugove u banci? Pročitala sam negdje na netu da se dugovi vraćaju u visini nasljeđene imovine? Jel to točno? Što to znači u ovom slučaju kad moj otac nije imao baš ništa osim tog kredita? Još jedna napomena da ostavinska rasprava nije bila a kako su nam rekli da nema smisla pokretat ostavinsku jer si samo stvaramo nepotrebni trošak budući da pokojni nije imamo nikakvu imovinu . Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija