Jump to content

milica28

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Tek sam sada skužila da moj knjigovođa nema pojma! E sad ako mi možete odgovoriti na još jedno pitanje stvarno bi vam bila zahvalna. Recimo ako se zaposlim u nekom domu ili u nekoj drugoj p.praksi a poslodavac plača za mene sve doprinose dali onda mogu nastavit sa radom i dali moram još i za svoju p.praksu plačati dodatne doprinose (pitam to jel sam jako zbunjena -u županiji je nekoliko p.praksi i večina ih radi u bolnici ili u drugim ustanovama i neplačaju za svoju p.praksu ništa)? I još jedno pitanjce-sukladno čl 157.zakona o zdr zaštiti,a radi privremene obustave rada treba priložiti odgovarajući dokument koji potvrđuje razloge privremene obustave,dali znate o kakvom dokumentu tj. razlogu se radi (neznam,nemogu im napisti "pa eto posao neide a možda za par mj bude bolje" ) Stvarno neznam kako dalje i zahvaljujem svima na odgovorima!
  2. E sad jedno pitanje za prave znalce ,. Vlasnica sam p.prakse (slobodno zanimanje),prijavljena sam na 4,680kn te na temelju toga plačam mirovinsko,zdravstveno... Zanima me dali je ikako moguče to izbječi ili bar smanjiti izdatke za te obaveze. Mislim da sam čula ako te netko prijavi,recimo na 10-ak sati tj i plati ti recimo oko 200-300kn za mirov i zdr.,a ja i dalje radim u svojoj praksi-da onda na kraju godine plačam državi neki dio od ukupnog iznosa zarađenog od svoje prake,neznam? Ako netko zna molim da mi proba objasniti? Hvala na odgovorima!!!
  3. uh opet me herc skoro trefio,ude oče na sud pa oče,zezam se,hvala pahuljice što si prosljedila moje pitanje i hvala udi na odgovoru (neki opasan tip),več sam se i raspitala sada sam u hodajučem stanju pa polako nadolazim! Puno vas pozdravlja milica28
  4. Mislim da ste se zafrkli u vezi moga pitanja,naslov je na forumu šta sada??? mislim od 09.06.,od ovog vašeg odgovora skoro mi herc stao! Ako znate odgovor javite,sve u svemu hvala.
  5. Gdje su ti pravnici il već tko odgovara na ta pitanja?AJD BAR NETKO NEK SE POTRUDI
  6. Evo ovako,pozdrav svima. Zanima me ovo 31.03.2009 otvorene su mi komplikacije, 15.o5.09 imala sam spontani pobačaj u 17tj trudnoče bila sam na komisiji i odobrili mi do 30.06.09 valjda bolovanje ili šta?Pošto sam ja privatnik(slobodno zanimanje),zanima me kako oni to sada obračunavaju,jer ja sam prijavljena na 4600kn,a isplatili mi 3170kn,koliko če onda iznos biti ako je ovo po njihovom 100%,vrlo rado bih se vratila na posao ali ovo mi je več 3 izgubljena beba i trebat če dosta vremena da napravim sve pretrage. Prošle godine je bio prijevremeni porođaj u 23tj trudnoče nisam bila na komplikacijama ni na bolovanju,tako da sada moram obaviti sve pretrage u svim gradovima al,ako mi ovi budu isplačivali neki minimum ili u najgorem slučaju ništa morat ču se vratiti raditi jel kao što svi več znate sve to dosta košta.Molim za pomoč!milica28
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija