Jump to content

Letargija

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kada se dogodila ta "situacija"? Ako je poslije 1.1.2008. onda bolje platiti Sto se tice mojeg kolege, evo zapleta Uglavnom, on je pozvan na sud u rujnu 2008 da plati tu kaznu, tako da se zastarni rok prekinio... Prema tome, on bi sada treba ganjati apsolutnu zastaru izvrsenja sankcija sto je u veljaci iduce godine. Kako da se napise zalba, tj na sto da se zali? Pretpostavljam da se sada moze zaliti samo na iznos presude, a ne na cjelokupni postupak? Jos je dobio maximalno smanjenu kaznu, jel mu moze Visoki PS povecati tu kaznu? I zanima me u kojem roku visoki PS obradjuje slucajeve, jel se moze racunati na apsolutnu zastaru? Znam da na visokom vole antidatirati presude, zanima me jel u tom slucaju ako oni napisu da je presuda izradjena u sijecnju 2010, a dostave presudu recimo u travnju, jel se to mora platiti ili ne zato sto je prosao rok apsolutne zastare?
  2. Da, to mi je jasno. Ali molio bih osvrt na cinjenicu kako je od pravomocnosti novcane kazne (veljaca 2008) pa do reagiranja suda na neplacanje (lipanj 2009) proslo vise od godine dana?
  3. Prometna koja se dogodila 5.6.07. Nije se zalio na novcanu kaznu, niti je ista dolazilo od suda nakon prometne. Nekidan stiglo rjesenje o zamjeni novcane kazne zatvorskom u kojem pise da je rjesenje o prekrsaju postalo pravomocno 21.2.08. ali posto nije placena donose rjesenje o zamjeni novcane kaznom zatvora i da ima pravo zalbe visokom prekrsajnom sudu. Datum ovog rjesenja je 1.6.09. Mene muci tumacenje zastara po PZ-u, u ovome slucaju se primjenjuje cl 77, zastara izvrsenja prekrsajnih sankcija? I ako sam dobro shvatio, stavak 2 se ne moze primjeniti jer on nije dobio rjesenje o pravomocnosti novcane kazne izrecene 21.02.08? ((2) Zastara izvršenja ne teče za vrijeme za koje se prema zakonu izvršenje prekršajnih sankcija ne može započeti ili nastaviti.) Doduse cudno mi da sud nije dostavio rjesenje o pravomocnosti novcane, kazne, moram jos ispitati kolegu jel on siguran u to... I sad, jel se onda u ovom slucaju treba cekati rok iz stavka 5 - dvostruki rok od pravomocnosti - 21.02.10. kada ce izvrsenje otici u apsolutnu zastaru ili je vec sada nastupila zastara o izvrsenju? Jos nesto, kada se u uputi o pravnom lijeku napise da se ima rok od 8 dana za zalbu, jel se to misli na 8 kalendarskih ili 8 radnih dana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija