Jump to content

22marija

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U sličnoj sam situaciji, samo što još nisam išla na porodiljni. Postavila sam ovo pitanje (tema: poslodavac kasni s uplatom doprinosa) i rečeno mi je da to što poslodavac kasni s uplatom doprinosa nema nikakve veze s visinom porodiljne naknade. Nazvala sam i besplatni telefon 08007979 i rečeno mi je da je jedino mjerodavno za utvrđivanje visine porodiljne naknade ono što piše na ER 1 obrascu; odnosno iznosi na koji sam prijavljena, kašnjenje s uplatom doprinosa je problem poslodavca. Knjigovođa u tvrtci nije sigurna na koji se način gleda na kašnjenje s uplatom doprinosa. Jedina razlika je što se meni neto plaća redovno isplaćuje.
  2. Nažalost knjigovođa govori drukčije. Postoji li neka služba koju mogu nazvati i da mi u ovom trenutku provjere visinu eventualne naknade?
  3. Imam neprekidni radni staž u trajanju od 4 godine. U sedmom sam mjesecu trudnoće i uskoro ću na porodiljni. Zbog krize i sve lošijeg poslovanja, poslodavac kasni 2 mjeseca s uplatom doprinosa. Na koji način će se to odraziti na moju visinu naknade za porodiljni dopust? Da li svejedno imam pravo na puni iznos neto plaće u zadnjih 6 mjeseci?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija