Jump to content

belissima

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 1983. godine upućena sam u bolnicu pod dijagnozom hepatitis infect. Liječila sam se 21 dan. Nakon otpusta mi je dijagnoza bila: Hepatitis acuta virose St. post sectio cesare ante m III, što znači da sam dobila hepatitis nakon carskog reza kada sam primala krv. U otpusnom pismu mi nisu naveli da sam dobila hepatitis B, nego su samo napisali da su markeri za hepatitis u radu. Nisam znala do nedavno da je to bio hepatitis B. Zanima me da li imam pravo tužiti bolnicu ili sam promašila sve rokove. Unaprijed zahvalna.
  2. Molim da mi odgovorite da li se pravosudni dužnosnici moraju pridržavati radnog vremena kao i dražavni službenici, koje je propisano pravilnikom o unutarnjem poslovanju. Unaprijed hvala.
  3. Molim da mi netko odgovori kojoj inspekciji se prijavljuju nepravilnosti u radu računovodstvenog referenta u pravosudnom tijelu. Unaprijed hvala.
  4. Molim da mi odgovorite da li državni službenik (računovodstveni referent po pravilniku ..) koji obavlja sam računovodstvene poslove može imati koeficijent 1,10. U kom slučaju se može postati voditelj računovodstva? Da li se može postati voditelj ako nemaš niti jednog službenika u svojoj službi - znači sam obavljaš računovodstvene poslove. Napominjem da osoba ima višu spremu ali se ista ne traži pravilnikom ... . Unaprijed hvala!
  5. molim još jednom da mi se ako netko zna odgovori, ako državni dužnosnik ide osobnim automobilom na posao u drugo mjesto izvan mjesta stanovanja, ako dobiva trošak mjesečne karte za autobus, da li ima pravo i na mjesečnu kartu mjesnog prijevoza u mjestu stnovanja.
  6. ja govorim o pravosudnim dužnosnicima a ne o službenicima. Kolektivni ugovor ne vrijedi za dužnosnike.
  7. molim da mi netko tko zna što prije odgovori po kom se propisu pravosudnim dužnosnicima obračunava putni trošak od mjesta stanovanja u mjesto zaposlenja. Da li imaju pravo i na troškove mjesnog i međumjesnog prijevoza kao službenici po kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.
  8. molim da mi odgovorite koje putne troškove može potraživati pravosudni dužnosnik koji putuje na posao izvan mjesta stanovanja udaljenosti oko 50 km.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija