Jump to content

duna

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Oprostite što se samo nadovezujem na ovu temu . Što se događa ako vlasnik obrta nema na sebe ništa osim auta čija je vrijednost manja od duga? Da li oni uzimaju auto ? i što s ostatkom duga? Hvala!
  2. Molim Vas za objašnjenje Kod osiguranog kredita - kakav je položaj jamca ili sudužnika? Ako se (ne daj Bože) dužniku nešto desi - ima li kakve veze to što se za kredit plača osiguranje ili se ipak sve prebaci na jamca ili sudužnika? Unaprijed se zahvaljujem a i ispričavam ako sam pitanje postavila na krivom mjestu
  3. Poštovana ! Zahvaljujem Vam na Vašem trudu i odgovoru. Molim Vas da mi još velite moram li ja o tome obavjestiti sestru ? Brat je tu blizu i njemu ću reći. Hvala Vam još jedamput!!
  4. Hvala na odgovoru. Postoji još problema tu. Baka je nakon moždanog udara dementna i svaki potpis bi bio vjerojatno upitan i mi ne bi željeli ispasti prevaranti koji koriste njenu nemoć. Da li je moguće nakon njene smrti osporavati oporuku staru 30god. ? unaprijed se zahvaljujem!
  5. Moja baka ima troje djece, sina koji živi s njom i dvije kćeri. Sin 50god, bez dana radnog staža, luta , pije, živi od njene mirovine, Jedna kćer je imala vanbračno dijete i baka se bojala za njihovu budučnost i prije 30 godina s nekim susjedom (koji je u međuvr,preminuo )napisala oporuku da sve ostavlja tom unuku. Ta kćer se udala odselila. Tu je i treće dijete - moja mama. Mi živimo odmah do bake i brinemo se o njoj jer je nepokretna već 10 godina. Njena mirovina se troši na njezine režije za njenu kuću, hranu , lijekove , pelene i sl . Unuk nasljednik ju je posjetio zadnji put prije 8 godina a kćer dolazi svake godine oko Božića. 10 godina , nekoliko puta na dan, nju je potrebno hraniti, prati, presvlačiti - i mama i ja kao unuka (mama radi pa moram uskočiti) Nasljednik i njegova mama već sad imaju planove prodati kuću kad baka umre a za ujaka ih nije briga. Nas nitko ništa ne pita jer mi nemamo na ništa prava osim na njene prljave pelene. Da li je to zaista tako? I da li ta oporuka (ako zaista postoji) daje jednom djetetu pravo da se toliko bahati a nikad svojoj mami nije dala žlicu voda? Da li 10 godina svakodnevne brige ne znači ništa? Samo da napomenem da baka ne može u dom jer joj mirovina ne pokriva ni četvrtinu cijene ,sin i jedna kćer i dalje ne preuzimaju nikakvu brigu - znači ostajemo mama i ja . Oprostite što sam malo odužila, ali zaista mi je žao da ja kao klinka moram prati tuđe guzice a nasljednik se već odavno zna. Dali je to "zacementirano" ???
  6. Hvala Vam puno ! Ja sam se bojala da me niko neće moći zaposliti zbog radne knj. Odmah mi je lakše ! Hvala!
  7. Najprije se ispričavam što postavljam pitaanj koja su već bila , samo našla sam iz 2007. pa ako se nešto promjenilo... Htjela bi zatvoriti obrt- pa sad postavljam pitanje - mogu li se ja uopće nekud zaposliti pošto imam dugovanja prema mirovinskom i zdrastvenom? Znam da se radna knj.vjerojatno ne može zaljučiti sve do podmirenja dugovanja. Mogu li se ja zaposliti i onda rješavati dug dalje kako mogu? Nemam u vlasništvu ništa ali država se vjerojatno može naplatiti od supruga koji je vlasnik 1/2 kuće -mogu li oni nas izbaciti iz kuće ako se ja ne zaposlim? (dug je oko 35 000kn)A mogu li se zaposliti bez zaključene radne knj.??? Unaprijed hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija