Jump to content

upravnopravo

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Na izvatku bankovnih transakcija vidjela sam kategoriju "uplata građana " od strane firme u kojoj je zaposlen moj suprug . Za razliku od prije ,kada je radio u bivšoj firmi gdje je bilo naznačeno da se radi o plaći plus ime dd. O kakvoj je to uplati riječ jer je to navodno trebala biti plaća pa se bojim da doprinosi nisu plaćani uopće,budući da nije naznačeno da se radi o plaći.Željela bih znati o čem se radi prije nego odemo u mirovinsko. E da....na kraju mjeseca niti ne dobiva izvadak od plaće pa mi je to sve još više smrdljivo....?
  2. Hvala na odgovoru,i sama to znam ali uporno od državnih službenika dobivam oprečne informacije što je staršno i pitam se šta uopće rade tamo kad ne znaju raditi posao koji im se povjerio.
  3. Moj suprug je dobio otkaz i nakon toga za dva tjedna našao drugi posao ali mu bivša firma nije odmah dala radnu knjižicu ,tek nakon dva tjedna ,pravdajući da je procedura trajala dugo ne navodeći razlog. Kada je napokon dobio radnu knjižicu i odnio je sadašjem poslodavcu ,on ga nije prijavio još dva tjedna nakon donošenja pa je suprug morao intervenirati nakon čegs je prijavljen. Kada su se dijelili rasporedi za godišnji odmor rečeno mu je da nema pravo na godišnj odmor jer radnu knjižicu nije donio na vrijeme. Tko je tu lud? On po zakonu ima neprekinuti radi staž ili....? Molim za pojašnjenje
  4. To mi je rekla moja savjetnica na zavodu za zapošljavanje ,pa sad ajd vjeruj ti nekome . Što je onda istina ,zakon sam pročitala nekoliko puta, zbilja je užasno napisan. Molim za pojašnjenje ???????
  5. Molim pojašnjenje oko zakona o rodiljnim naknadama,Naime ja po tome zakonu nemam pravo ni lipe zato jer nemam kontinuitet prijave na zavod za zapošljavanje najmanje 12 mj prije rođenja djeteta(trebam roditi u devetom mjesecu)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija