Jump to content

Tom-Zgb

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav lijepi, tražim po forumu slični topic, ali ga baš i ne pronalazim. U trgovačkom pravu sam riješio pitanje imenovanja nove odgovorne osobe u d.. (hvala svima koji su pomogli). Sada me privatno zanima, kako dokazati da je pokojni (moj otac) imao u vlasništvu stan, kucu, vikendicu, halu na poslu, dionice, itd. Gdje to vaditi tj. gdje početi s vađenjem potvrda? Na općini su popisali samo dio imovine (prilikom preuzimanaj smrtnog lista), a rekli su mi da ću ostalo riješiti na ostavinskoj raspravi, ali pretpostavljam da ću trebat dokazat da je sve to stvarno i bilo njegovo... Unaprijed hvala! LP! Tom
  2. Poštovani, hvala na odgovorima. Situaciju privremene ovlaštene osobe riješili smo preko odvjetnika koji je napisao potpisnu listu koju smo ovjerili kod javnog bilježnika. Sada to opet ide kod odvjetnika koji sve to nosi na Trgovački sud. U očekivanju daljnjeg razvoja situacije... Lijep pozdrav!
  3. Imam pretpostavljam neuobičajen problem pa molim pomoć. Radim u d.. firmi s 2 zaposlena: direktor i ja kao zaposlenik. Međutim direktor je preminuo i firma je trenutno bez odgovorne osobe. Firmu će preuzeti sin. Problem je u tome što je preminula osoba bila i direktor i vlasnik i jedini član društva te sada nema ovlaštene osobe koja bi imenovala novog direktora (sina). Zanima me sljedeće: 1. Kako imenovati novu odgovornu osobu - direktora - sina (koja je procedura); ostavinska rasprava će biti za cca mjesec dana. 2. Koja je procedura oko odjave preminule odgovorne osobe i prijave nove odgovorne osobe (pretpostavljam na Trgovački sud, trebam li iči u Poreznu, na HZMO, FINU i sl. i ako da, kuda prvo).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija