Jump to content

jomarossa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Upravo mi je stigao hitni postupak za sud! Rekli ste da Vam navedem po kojim me člancima terete. Članak 111 i članak 160 prkršajnog zakona počinjen prekršaj po: čl:134 stavak 3,kažnjivo po čl:134 stavak 5, primjenom čl:293 stavak 1 zakona o sigurnosti u prometu. Molila bih Vas lijepo ako mi možete rastumaćiti šta to sve znaći te šta me čeka ? Za svaku informaciju Vam svima od srca zahvaljujem!!!!!
  2. Zvala sam nadleznu policijsku postaju a oni su mi rekli da idem kod suca za prekršaje. Za zapisnik su rekli da će stići na kučnu adresu. Neznam jel je to normalna procedura pošto mi je to prva (i nadam se zadnja)nesreča takvog tipa. Broj od gospodina nisam dobila a zeljela bih ga cut da vidim kako je. Sad Vas molim da mi neko kaže okvirno koje me sankcije čekaju. Nadam se da necu zavrsiti u zatvoru zbog toga. Znam da nemate iscrpne informacije ali svaka pomoć bi mi doro došla. Petpetica je napisao da je možda kriv pješak. Mislim kako bi on mogao biti kriv kad sam ga ja oborila na zebri. Moli Vas za savjet! Unaprijed se zahvaljujem za svaku pomoč!
  3. Prije nekoliko dana sam bio sudionik saobraćajne nesreće u kojoj sam kao vozać osobnog automobila oborila pješaka. Naime semafori nisu radili te je na raskrižju bila totalna gužava pješak je pretrčavao cestu između automobila te mi je izletio pred auto. To se desilo na zebri ja ga nisam vidjela jel se samo pojavio između atomobila. Vozila sam brzinom oko 5-7 na sat onako polako ulazeći u križanje te je on naletio i ja sam ga oborila. Pješak se ustao i rekao da mu nije ništa te da je sve u redu.na moje izinstranje sam pozvala Hitnu Te prometnu policiju. Pješaka je hitna pregledala i nije iamo nikakvih ozljeda te su ga odmah pustili. Koje su sada posljedice za mene koje me kazne čekaju , dali me on može tužiti. Svedoka nije bilo a križenje je bilo puno vozila i nitko nije stao da vidi šta je sa pješakom a ja nisam tražžila da neko stane jer sam odmah izašla van da vidim kako mu je. Šta da radim. Već sam nekoliko dana pod stresom htjela bi znat kako je ta osoba a nisam uzela njegove podatke od šoka u kojem sam bila. Molila bih Vas za bilo kakvu pomoć!
  4. Ove subote za vrijeme nogometnog turnira moga sina bila sam sudionik prometne nesreće. Naime kako u blizini nogometnog terena nije bilo slobodnih parkirnih mjesta bila sam prisiljena zaustaviti automobil u jednosmjernoj ulici da bih mogla ispratiti sina. Auto je bio zaustavljen neposredno od autobusnog stajališta. Autobusno stajalište se nalazi na dotičnoj cesti iscrtano je i nema ugibališta. Misleći da je to naj "sigurnije" mijesto zaustavila sam vozilo te sam upalila sva četiri pokazivača smijera da bih upozorila i ostale sudionike prometa da sam zaustavljena. Nakon provjere u retrovizorima ustanovila sam da nema vozila koja mi se približavaju. Otvarajuči vrata jedno osobno vozilo se približilo velikom napominjem velikom brzinom te udarilo u moja vozaćeva vrata. Ulica ima blagi zavoj i živicu sa strane moja je procjena bila da vrata ipak mogu otvoriti jer sam ustanovila da nema nikakvog vozila cca 30m iza mene. Kako su u blizini se nalazila prometna policija ja sam ih pozvala. Policajac je odmah napomenuo da se to plača dali to oni nama rade usluge ili šta? Dotični je odmah ustanovio moju krivnju i ne sagledajući dokaze.Naime stalno je gledao na sat kao da žuri nekamo. Pristupilismo alkotestu oobadvoje nismo bili po uticajem Cijeli očevid je trajao 5 min "ti si kriva" i točka u stilu ja sam žena i glupa sam i trebam biti doma sa kuhačom. Zapisnik nisam potpisala na negodovanje gospodina policajca koji je negdje očito zakasnio a i kasnije na moje upite da mi objasni moju krivicu je bio i neugodan. Policajac nije ni zapitao dotičnog gospodina kako se tako brzo stvorio pokraj mene, da sam ga vidjela i otvorila vrata sigurno bi bilo tragova kočenja kojih nema.Imam i 2 osbe koje mogu to potvrditi. "Zaradila" sam dvije kazne po 500Kn i još uz štetu na autu koju moram sama platiti je "sam" kriva bilo mi je super:-( . Molim za pomoč. Pošto sam samohrana majka tih 1000Kn mi je veliki teret za moju egzistenciju. Te kazne moram platiti u roku 8 dana. Dali mi itko može pomoći oko mog problema. Lijepo se zahvaljujem za svaki trud!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija