Jump to content

VANJA52

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je VANJA52 objavio

  1. Molim vas za hitan odgovor na moju po meni čudnu situaciju u pokušaju!!!!! Naime mene se novim ugovorom želi rasporediti na novo radno mjesto / do sada sam bila stručni suradnik za promidžbu / a sada - Poslovna tajnica / koja u pravilniku ima manji koeficijent /, a internim dokumentom ostaviti mi sadašnje poslove i zadatke i poslove tajnice uz sadašnju plaču. Kako se to sve radi da bi se moje mjesto / pomoćnika za promidžbu /oslobodilo i zaposlila druga osoba, mene zanima da li je taj interni dokument valjan, jer nakon primanja djelatnice na moje radno mjesto mene se može bez problema prerasporediti na radno mjesto Poslovne tajnice sa sa stvarnim opisom zadataka iz Pravilnika ikoeficijentom znatno nižim. Kako se mogu zaštititi, naročito što poslove stručnog saradnika za promidžbu obavljam godinama imam odgovarajuću stručnu spremu, dok se nakon otkaza ugovora meni nudi ovakav novi. Situacija je krajnje ozbiljna i nemam povijerenja u poštene nakane. HITNO!!!!!!!!!!!!!!
  2. Meni se nudi poslovno uvjetovani otkaz sa ponudom novog ugovora, mada ne prestaje potreba za mojim radnim mjestom, već se nastoji zaposliti druga osoba/ koja je bila na zamjeni djelatnice na porodiljnom /Sa novim radnim mjestom umanjuje mi se plaća, a u firmi radim na tom radnom mjestu 25 godina. Da li za vrijeme moje žalbe - odnosno do riješenja poslodavac može na moje radno mjesto zaposliti novu djelatnicu, a mene kad potpišem novi ugovor što moram postaviti na to manje plaćeno radno mjesto? Napominjem da ispunjavam uvijete propisane od strane Ministarstva, a koje je moj direktor bez saglasnosti na svoju ruku u Pravilniku promjenio? MOLILA BI HITAN ODGOVOR!!!!!
  3. Ja imam dokaze o kreditu - hipotekarni kredit moje firme i čak ostala 2 namjenska kredita za poboljšanje uvjeta stanovanja za ne dovršenu kuću. Nakon 22 godine, u tužbi od 2000.g. od vanbračne stečevine imam pravo na novac uložen u kupnju vrata i prozora jer su svi računi glasili na oca bivšeg vanbračnog druga koji je vodio gradnju. Ispada da sam digla kredit za krivu osobu. Podastrla sam platne liste, hipoteka je zabiljezena u zemljišnim knjigama i jedno veliko ništa od zakona 1/2 bez obzira jel je bračna ili vanbračna zajednica. Uz to kuća je bila uknjižena na vanbračnog druga jer sam na toj osnovi i dobila kredit. Sud je pojasnoio da nema dokaza da sam ulagala, a bivši tvrdi skoro da me ne poznaje. Da li meni može tko dati savijet? Advokati uredno naplačuju, a ja moram platiti 3.5oo, oo kn sudswkih troškova i ostala sam potpuno bez ičega.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija