Jump to content

biden

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kupila bih stan od 79,80m2 kao prvu nekretninu u gradu gdje ja,suprug i dijete imamo prijavljen boravak kod roditelja. suprug posjeduje 1/2 poslovnog prostora(12m2) koji je naslijedio od bake, a ja nemam niš. hoću li biti oslobođena plaćanja poreza na prvu nekretninu? pozz.i hvala na odgovorima.
  2. hvala na odgovoru dipl-ing. Dakle,ako sam dobro shvatio,s obzirom da već mjesecima plaćam ovrhu 1/3 mirovine,ovrhovoditelj nema pravo da namiri svoju tražbinu i ovrhom na nekretnini što sada traži od suda? Mislim da slično tumači i silvia. pozz.
  3. hvala na odgovoru "prekaljen" puno ste mi pomogli. Medjutim,zemljišnoknjižni odjel nadležnog suda odbio je prijedlog moga sina za uknjižbu prava vlasništva sa obrazloženjem da ne može provesti upis zemljišnoknjižne promjene nakon zabilježbe ovrhe od strane ovršnog suda sukladno čl. 79/3 ovršnog zakona.Da li sud ima pravo? Inače, na rješenje o ovrsi sam se žalio, kao što ste savjetovali. Što da radim dalje? Da li da čekam odluku suda na moju žalbu ili da poduzmem još nešto? pozz.
  4. Temeljem pravomočnog ovršnog rješenja iz 2006.god.uredno otplaćujem dug ovrhovoditelju 1/3 moje mirovine. Novim podneskom sudu ovrhovoditelj traži određivanje ovrhe na nekretnini-stanu upisanog u zk. na moje ime radi ostvarenja svoje tražbine, ali ne navodi da se istu trađbinu naplaćuje iz gore navedenih sredstava ovršenika,te sud donosi rješenje o određivanju ovrhe na nekretnini. Gore navedenu nekretninu darovao sam sinu 2003.god. ovjerenim darovnim ugovorom, ali se moj sin do današnjeg dana još nije upisao u zk. kao novi vlasnik. Molim stručnu osobu da mi odgovori na ova pitanja: -da li ovrhovoditelj,iako naplaćuje svoju tražbinu iz moje mirovine,ima pravo ovrhe na nekretnini. -na koji način moj sin treba zaštititi svoja prava s obzirom da je po darovnom ugovoru faktički vlasnik nekretnine i da li može tražiti od suda poništenje zabilježbe ovrhe. hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija