Jump to content

lucija1904

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Provjerila sam to već na internetu na pregledu zemljišnih knjiga i na stranicama katastra i ovako je kako sam opisala. U knjigama piše dio njihovo dio naše, u građevinskoj piše naše.... da se razumijemu u cijelom susjedstvu je takav ''problem'' mi znamo da drugi susjed do nas ima dio kuće na našoj čestici itd. To je sve bilo međusobna dogovaranja susjeda, a ništa nije sređivano papirnato. I to nisu dogovarali oni kao sinovi koji stvaraju problem nego njihov pokojni otac. Cak i susjed koji je bio svjedok kod potpisivanja svih tih papira za građevinsku im pokušava objasniti da nisu u pravu, oni svejedno tupe po svojem i rade sranje. Mi u duhu dobrog susjeda se nismo htjeli tužakati po sudu, ali nam očito nedaju druge opcije. Pa neda mi se dežurati kod ograde i svako malo zvati policiju koja nemože ništa bez sudskog riješenja...
  2. To su dvije odovjene čestice s različitim brojevima i površinama. To je i gospođi koja nam je iz arhiva izvukla građevinsku dozvolu rekla da je čudno jer navadno je nemoguće dobiti građevinsku ako nisi vlasnik cijelog zemljišta za koje ishođuješ građevinsku, a eto kod nas je to slučaj. Kad su moji roditelji kupovali kuću bilo im je bitno da kuća ima građevinsku jer računaš da je onda sve ok. Mi smo tamo sad 13 godina, a probleme susjedi rade zadnjih par,a u zadnje vrijeme intezivnije.
  3. Da li to znači da nam za to netreba odvjetnik ili ga naravno treba angažirati...? Koliko sam uspjela pročitati uređenje međe je kada je eto neprecizno odrediti gdje je pa sud radi ponovno utvđivanje, ali ovjde je ograda i više nego vidljiva i stoji tu preko 30 godina, betonska... Da li će se ipak trebati ici na tuzbu utvrdivanja vlasništva dosjelošću ili nešto slićno...? Hvala!
  4. Da situacija je malo čudna... U katastru se vodi dio kuće+dvorište kao jedna čestica i glasi na na nas, drugi dio kuće i dvorišta tih 12m2 je dio susjedove čestice i upisna je na njih. Stvarno stanje je da je objekt i kuća preko 30 godina u vlasništu prije ljudi od kojih smo mi kupili sad nas. Građevinska je napravljena na cijelu kući i dvorište i glasi na nas. U sklopu građevinske se nalaze i nekakvi darovni ugovor koje bi vjerojatno trebalo provjeriti... sestra dala sestri neka šema...
  5. Pokušat ću biti kratka. Problem su prvi susjedi koji nam rade problem oko ograde na dvorištu koja se tamo nalazi preko 30 godina. Kuća s okućnicom ima građevinsku dozvolu, ali kako jedino u Hrvatskoj toga ima ili neki papiri nisu provedeni ili nešto... dio zemljišta (12m2) se vodi na katastru na te susjede iako mi imamo papire koje je njihov otac potpisao prije 30 godina kada se tražila građevinska da nema nikakvih problema jer su objekti spojeni. Također kad smo išli u arhiv po građevinsku gospođa je rekla da nema šanse da dobiješ građevinsku ako cijela zemlja nije tvoja. Sada su počeli raditi probleme i traže povrat tog dijela zemljišta (dio u kući dio u dvorištu). Mi smo tu kuću kupili znači nismo bili tu kad su susjedi međusobno mešetarili oko zemlje (ja tebi ovo ti meni ono...) Kako u zadnje vrijeme non stop dolazi policija kada ovi žele rušiti ogradu kažu nam da je jedino riješenje tužba u kojoj dokazujemo vlasništvo. Mene zanima da li ići s tužbom? Koliko to košta? Znam da je proces dugačak... Hvala svima unaprijed!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija