Jump to content

ANELICA

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ANELICA objavio

  1. vasa baka moze napisati oporuku pred dva svjedoka i tu oporuku potpisati u njihovoj prisutnosti i izjaviti da je ta izjava njena oporuka.npr OVO JE MOJA OPORUKA I JA JE PRED VAMA DVOJICOM POTPISUJEM.i oporuku trebaju potpisati svjedoci,nije dovoljno da se na kuvertu samo potpisu.ova pisana oporuka pred svjedocima spada u redovni oblik oporuke.jedino bitno je da vasa baka zna citati i pisati.i u toj oporuci stavi da iskljucuje svoju djecu zbog opravdanih razloga i stavi da poslije njezine smrti je vi nasljedjujete. POZDRAV!!
  2. Usvojenik i njegovi potomci imaju jedino prema usvojiocu ista nasljedna prava kao i usvojiočeva djeca i drugi njegovi potomci, osim ako pri usvojenju nisu ta prava ograničena ili sasvim isključena.sto sulucaj nije sa vasim bioloskim roditeljima koji su vas se odrekli.
  3. to je reci zakon i policija. vi svakako prijetnju morate shvatiti kao ozbiljnu i mogucu. ta osoba vama ugrozava javni red i mir sto zakon ne dozvoljava - imate razlog da ga prijavite,osobi s posebnim potrebama nije mjesto kod kuce vec u ustanovi za ljecenje.ne bih vam savjetovala da cekate naredni napad!
  4. izvadi svu papirologiju od strane ljecnika s dokazima da si na ljecenju,prilozi da nisi psihicki stabilan,da su ti ljekovi neophodni da si u tom nasao spas...da si psihicki neuracunljiv..sto se ne bi reklo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija