Jump to content

bubamara11

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, imam pitanje vezano za zapošljavanje osobe s invaliditetom, znam da te osobe imaju pravo prednosti pri zapošljavanju, no što u slučaju da je radno mjesto iziskuje fizički napor za koji se zna da osoba s invaliditetom neće moći dovoljno kvalitetno obavljati i predstavljati će joj problem da a samim time će i poslodavac trpiti. Da li i u tom slučaju osoba ima prednost pri zapošljavanju, i da li postoji neko tijelo koje može odlučiti da će obavljanje posla biti preveliki napor za tu osobu.
  2. Pozdrav, ne mogu se snaci u propisima ali me zanima koliku placu ima tajnik muzeja? Cini mi se da imaju koeficijent 1,121 ali ne znam izracunati placu?
  3. Poštovani, molim pomoć Suprug i ja kupili bi tavanski prostor zgrade koja još nije etažirana ali postoji etažni elaborat. Zgrada ima 8 stanova. Na jednom stanu stoji da je izuzet iz nacionalizacije i spor je u tijeku. Sami stanari su se podjeli te su 4 stanara uzela tavanski prostor a 4 stanara su uzela podrumski prostor. to je navedeno u etažnom elaboratu. Kako mi za adaptaciju potkrovlja trebaju potpisi svih stanara da li se to odnosi na sve stanare zgrade ili samo one stanare koji imaju vlasništvo nad tavanskim prostorom? i da li je etažni elaborat dovoljan dokaz za vlasništvo nad tavanskim prostorom? Zgrada je zaštićeno kulturno dobro te me zanima da li se mogu na krovu zgrade prilikom adaptacije ugraditi krovne prozore? Također, ako mi možete pomoći i malo mi pojasniti proceduru ukoliko se odlučimo kupiti tavan, nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora kako da tavanski prostor pretvorimo u stambeni? Hvala puno
  4. Pozdrav ! Zanima me na koji način mogu privremeno obustaviti alimentaciju. Imam 4 djece s tim da 3 djece živi samnom već nekoliko mjeseci i trajno će ostati kod mene.Jedno djete živi s drugim roditeljem, ja plačam alimentaciju za svo 4 djece. Koji je postupak da privremeno obustavim plačanje alimetacije. Kome se trebam javiti? I šta napisati? Hvala unaprijed
  5. hvala puno!! zanima me da li to vrijedi svakako i za njega iako je u to vrijeme imao vozačku dozvolu samo je bio u procesu oduzimanja??
  6. jel to pravni savjet ili tvoje subjektivno mišljenje?
  7. molim za savjet...moj prijatelj je prošle godine u 7 mjesecu napirio 2.3 i imamo prekoračenu brzinu, platio kaznu i dobio zabranu upravljanja motorniim vozilom na 12 mjesci , koja je počela teći prije mjesec dana dakle 9 mjesec 2009, no međutim ove godine u 4 mjesecu je ponovio prekršaj te napirio 2.00 ponovno! ima za par dana zakazano ročište koju može očekivati kaznu?
  8. Imam nekoliko pitanja pa bi molila za pomoć! Prije godinu dana na moru sam uhvaćena s jednim jointom(3.5 g), u to vrijeme sam imala boravište u Zagrebu, a prebivalište u Osijeku,i tom policajcu sam lijepo objasnila da trenutno boravim u Zagrebu, a ne u Osijeku, te je on dopisao i moju zagrebačku adresu. Nakon par mjeseci stiže mi samo riješenje od kaznenog na boravišnu adresu, ja se ne žalim na to, mjesec dana poslje stiže mi nalog za plačanje na prebivališnu adresu, ali od prekršajnog suda, podmirim kaznu i pošaljem im nazad sve to, te se oni više ne javljauju. Ali ovi s kazneniog mi ponovno pošalju nalog za plačanje na boravišnu adresu koji ja ne platim jer sam mislila da sam sve podmirila tako što sam platila ove s prekršajnog. U međuvremenu ja se odjavim iz Zagreba i vratim na moje prebivalište, a kazneni sud mi i dalje šalje u Zagreb poziv koje ja ne dižem( jer već 6 mjseci ne živim tamo) uglavnom ,ne znam šta da sada radim, kako mi se čini, oni mene tretiraju kako dvije različite osobe, s dvije različite adrese, a čak su i ovi s mora ustupili nadležnost sudu u Zagrebu, što mi opet nije jasno zašto nisu ovima u Osijeku prebacili kada mi je prava adresa na mojoj osobnom iskaznici? da li se sada trebam javiti na kazneni sud i kome da se javim? da li moram platiti obe kazne ? kako da dignem poziv kada nisam u zagrebu već u Osijeku ?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija