Jump to content

albaharija

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Korisnik je ugovorio kredit za stan sa bankom i fiduciju. Kredit redovno otplaćuje, s time da je istek kredita slijedeće godine. Zanima me da li banka može tu fiduciju prodati(ustupiti) bilo kojoj drugoj ovlaštenoj instituciji dok je kredit u otplati i uredno se otplaćuje ( recimo cesijom)? Da li je moguće prije vremena otplatiti takav kredit( stan je formalno vlasništvo banke( ili neke druge kompanije ukoliko ga ima pravo kupiti))????? U slučaju da je banka proda taj stan nekoj drugoj kompaniji, da li je ta druga kompanija dužna držati se ugovora koji je sklopljen ili može korisniku kredita nametati svoje uvjete po pitanju otplate( pa i prijevremene otplate). Što ako je novi vlasnik u drugoj državi?
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Izgleda da od svega toga ne bude ništa, upravitelj ne radi svoj posao kako treba. Međuvlasnički ugovor i ugovor o upravljanju postoje, nisam se do sada bavila njima. Izgleda da ću trebati.
  3. Zahvaljujem na odgovoru i informaciji. To će biti teško jer gruntovno i katastarski stanovi nisu riješen pa uknjižba za sada nije moguća, niti prvi vlasnik nije uklnjižen. Da li je moguće putem Porezne doći do podataka, vjerojatno je trebalo platiti porez prilikom kupoprodaje?????
  4. Jedan od stanara u ulazu ne plaća pričuvu od 2011. godine. Ugovorni Upravitelj zgrade nije poduzimao ništa niti je nas stanare obavijestio o tome. Zbog stečaja, 2012. godine prodaje taj stan Kupcu koji je sada vlasnik stana. Upravitelj ni dalje ništa ne poduzima niti nas o tome obavještava. Kako zastara nastupa nakon 3 godine, a sve navedeno smo saznali nedavno , zatražili smo od Upravitelja da utuži i ovrši sadašnjeg vlanika. Upravitelj je izjavio da nema podataka o novom vlasniku stana i da do tih podataka ne može doći( stečajni upravitelj kojega je uspio kontaktirati odbio mu je dati kopiju ugovora ????). Također nije u mogućnosti doći do podatka o novom vlasniku stana preko službenih dokumenata za komunalije u vodovodu , jer nisu dobili zahtjev za promjenu vlasnika i još se kod njih kao vlasnik vodi onaj koji je u stečaju. Molim savjet i korisnu informaciju na koji način je moguće uopće doći do podatka o novom vlasniku stana???? Možda preko Porezne, jer je trebao platiti neki porez??? Vrijeme ističe tako da je vrlo vjerojatno moguće da ćemo ostati bez tog novca pored Upravitelja koji očigledno ne upravlja dobro našim novcem.
  5. Planiram otvoriti likovni atelje u vlastitom prostoru. Zanima me da li ga negdje trebam prijaviti, registrirati.
  6. Susjedov auto je oštetio mladić u naletu bicikla. Šteta je poprilična ( 3000 kuna). Susjed traži naknadu štete od roditelja mladića i prijeti da će tužiti ako ne plate. Roditelji pristaju platiti. Na koji način se roditelji mogu zaštititi od eventualnog pokretanja sudskog spora nakon plaćaja popravka i štete? Da li račun za popravak štete treba glasiti na susjeda ili na jednog od roditelja? Da li je potrebno napraviti izjavu o podmirenju troškova štete ( u smisu da susjed potpiše da nema nakon toga nikakvih materijalnih potraživanja u vezi tog slučaja). Kako da se roditelji zaštite od eventualnih poteza susjeda ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija