Jump to content

zelenizun

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mislim da ti to nije poziv na sud, nego samo obavijest da od dana preuzimanja (postpisivanja) koverte ne mozes upravljati B kategorijom u periodu od 6 mjeseci. ista stvar se dogodila meni ove godine (0,6 + 1080 kn), zabrana je pravomocna, sto bi reklo da nemas pravo uloziti zalbu.. mozes probati sa molbom, ja nisam, jer sumnjam da bi pomogla. kolko sam skuzio, ako potpises zapisnik i ne ulozis zalbu na njega u roku od 8 dana, izbjegava se sud i dobivas zabranu od policije, a ne presudu od suda. najbolje ti je sto prije potpisati i odbrojavat dane.
  2. tocno, sad sam i ja procitao taj post i vidim da su pitanja bila drugog sadržaja. posto sam slao upit na jos jedan forum, doslo je do zabune, pa se ispricavam na tome i hvala na odgovoru. no, citajuci rasprave na tu temu, sve stoji kako sam i napisao. uglavnom, zbunilo me to sto je dosla obavijest od policije o pravomocnoj mjeri, a ne od suda. da li je to nesto po novom, jer kolko mi je poznato, do sada se uvijek islo na sud radi takvog prekrsaja. da li moze uopce MUP smanjiti zabranu upravljanja na temelju molbe?
  3. Prije 2 mjeseca sam pitao ovdje na forumu sto mi je ciniti vezano za prekrsaj koji sam napravio (napuhao 0,6) i dobio sam odgovor da ne saljem prigovor na zapisnik nego da cekam poziv na sud i tada ulozim zalbu uz obrazlozenje da mi vozacka treba za posao i da nisam nikad kaznjavan. danas mi je stigla obavijest o izvrsenju zastitne mjere u trajanju 6 mjeseci, a izvršenje kreće sa primitkom obavijesti. ni slova o tome da mogu uloziti zalbu da li mogu slati molbu za smanjivanje vremenskog perioda, a ako da kome?
  4. nikad nisam bio sa zakonom na ti, pa vas molim za par savjeta. ovak stvari stoje, napuhao sam 0,63, dobio zabranu upravljanjem vozila 8 dana i dobio zaštitnu mjeru zabrane na 6 mjeseci. uz prekrsajnu prijavu sam dobio dvije uplatnice sa ukupnom sumom od 1.080 kn, koje namjeravam platiti. sto se tice prekrsajnog naloga, sve je uredno napisano (ako zanemarimo gramatiku , priznao sam jednu 0,5 pivu, pri zaustavljenju nije bilo nikakvih dodatnih prekrsaja. do sada nisam napravio nikakav prekrsaj ni osvojio bod (vozacku imam desetak godina) posto mi je vozacka izuzetno potrebna za posao, zelio bi smanjiti zabranu na, naravno, najmanji moguci vremenski period, pa sad... 1. da li da ulozim prigovor na prekrsajni nalog ili da se kasnije zalim na presudu? 2. ukoliko platim kaznu, da li to znaci da sam se slozio optuzbom i nemam vise pravo na zalbu? 3. da li statisticki postoji mogucnost ukidanja zabrane ili barem smanjenja na 1 mjesec? 4. postoji li neka dodatna kazna ukoliko kazes policajcu da nisi nista pio, a on ustanovi da jesi (nije moj slucaj)? hvala svima na suvislim savjetima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija