Jump to content

teenahd

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaposlili su me kao konobaricu u Boćarskom klubu, šef mi je odmah prvi dan rekao kako me ne može prijavit i ja sam na to pristala jer sam samohrana majka bez ikakvih prihoda i trenutno mi je najbitnija plaća! Radila sam 4 dana! Tad me nazvao, rekao da že dva dana dati priliku drgoj djevojci jer je navodno njenom ocu dužan nekakvu uslugu "a mi se onda čujemo!". Nije više nazvao i mene zanima mogu li ga ikako natjerati da mi plati bar ta 4 dana. Znam da sam otkaz popušila radi lošeg glasa koji me prati zbog pogrešaka iz mladosti, ali nisam to zaslužila. Treba mi posao, trudila sam se, nisam ga ničime oštetila, trpila sam u ta 4 dana svakakva maltretiranja i seksualna zlostavljanja od gostiju samo zato što mi je tako teško naći bilo kakav posao a ovaj mi je tako blizu kuće (sin mi ima 4 godine i još ne ide u vrtić) Sad vidim da je tri dana nakon što me otpilio, šef dao oglas za novu djelatnicu. U lokalu ima niz nepravilnosti, domače vino se iz kanistzera pretače u butelje pa se isto vino nekome naplati 2 a nekome 4 kn po dcl., raćuni se ne izdaju, u lokalu je "dozvoljeno" pušenje... sve u svemu kaos. Ja ne tražim ništa već samo ono što mi pripada. Kako da ga natjeram da mi plati ta 4 dana? Ne želim više biti ljubazna i popustljiva prema nikome jer su prema meni u zadnja 3 mjeseca svi bili , da oprosatite, govna! Nitko me nije prijavio, nitko me nije platio, svi pljuju po meni zbog moje ovisničke prošlosti. Pa, zaboga, zar moram napustit državu da bih mogla ponovo živjet, radit običan konobarski posao i prehranit svoje dijete????
  2. Prošlo je 3 mjeseca, završili su razno-razni godišnji odmori i stiglo je vrijeme i za moju odštetu... Konačno! I što...? Nabili mi 20% suodgovornosti!!! Protiv "krivca" se pokreće kazneni postupak ali oni meni nabijaju suodgovornost! Od onog što mi ostane od para na kraju ću platit kazne za prekršaje radi kojih mi je istih 20% i odbijeno. Ako uzmem odvjetnika, koliko ću još čekat na isplatu i neće li me odvjetnik na kraju koštati kao i ova razlika?? Ovo je stvarno svinjarija...
  3. puno hvala na informacijama, oko detalja koji vas zanimaju još se moram raspitati. Još nešto: baku najviše od svega zanima - Koliko dugo sve to može trajati??
  4. baka je preko 20 godina živjela u braku s čovjekom koji je umro prije nepune 3. Oboje je to bio drugi brak, zajedničku djecu nemaju ali oboje imaju djecu iz prvih brakova. Ovako stvari stoje: on je bio rođeni otočanin a baka je gradsko dijete. Ljeti je bila s njim u kući na otoku, ulložila puuuno truda i znoja u apartmane i turizam u kući. No, zimi je otok pust i odsječen i najčešće su oboje taj dio godine provodili u gradu, u stanu koji je baka baš zbog toga i zadržala. Nekoliko godina prije njegpve smrti, čovjek je postao nepodnošljiv a baku je maltretirao i njegov sin iz prvog braka (koji je s njima živio na otoku) pa je sve češće i duže bila u svom stanu a on ju je povremeno posjećivao. Sada, kad je umro, njegov sin ne želi da baka dobije nasljedstvo koje joj pripada (mada se ona odriče i djela kuće, traži samo dio onog što joj pripada).Tvrdi da je njegovog oca baka ostavila i da se samo on o njemu brinuo posljednjih godina njegovog života. To baš i nije istina ali i da jest, što je sa onih dvadesetak godina prije tijekom kojih se ona brinula i o njemu onako zahtjevnom i o cjelokupnom domaćinstvu? Uglavnom, angažirani su odvjetnici i čitava stvar je na sudu. Nitko nikad nije podnio zahtjev za razvod braka. Postoje li šanse da baka ostane kratkih rukava, koliko dugo to sve može trajati i , budući da je baki već 82.godina, što ako se njoj nešto desi prije okončanja postupka? Jesu li "oni" onda "pobijedili"? Može li nastaviti netko od njenih najbližih ili je sve propalo? Hvala unaprijed.
  5. hvala na brzom odgovoru! Još me zanima...teče li zastara i ako je osoba u bijegu ili nedostupna? Ima li tu nekakva kvaka 22?
  6. Ako je izrečena zatvorska kazna od 2 god i 2 mj, koja još nije pravomoćna (za čl.173. st.2 KZ), postoji li zastara za izdržavanje te kazne, od kada ona teče i da li, ako netko zna, u praksi dolazi do takvih zastara? Hvala...
  7. objavio sam post pod naslovom "nisam skrivio prometnu nesreću ali...sam budala" - ima već dosta otada. I nitko mi nije ni slova napisao!? Odštete još nema,kao da je sve stalo i već me panika lovi... Nesreća se dogodila 15.05. a kažu da još čekaju policijski zapisnik (!!!???) jer je ženska koja je navodno bila na uviđaju, navodno na godišnjem! Pa mislim, otići na godišnji a da nisi napravio zapisnik, to je... valjda se zapisnik piše dok su dojmovi još svježi, ne? Može me netko bar malo umiriti?
  8. Dečko se ubrzo mora javiti na Županijski Sud kako bi se "dogovorio" o datumu početka izdržavanja dvomjesečne kazne zatvora. Radi se o djelu iz područja zlouporabe opjnih droga (posjedovanje)iz 2005.g a presudi iz 2006.g. Postoji li u ovoj fazi još uvijek mogućnost nekakve zastare? Koje su šanse za odgodu tj.koje bi uvjete trebao zadovoljavati? Gdje mogu naći nekakav popis tih uvjeta? I podpitanje...mogu li negdje na netu naći Kazneni Zakon RH od početka do kraja? Hvala vam unaprijed ako me netko uopće primjeti opet...
  9. Molim nekog da mi odgovori ovaj put.Hitno je!!!Naime, šta me zanima...Ako osoba koristi tuđu kreditnu karticu (kao što je American npr.) pa pritom u trgovini krivotvori potpis vlasnika iste ili stavlja svoj osobni nečitki paraf, kako se u KZ-u kvalificira to (ne)djelo, pod kojim člankom je opisano i kakva je kazna? (Ako je bitno - šteta je 3800 kn)
  10. dakle,prije više od mjsec dana vozio sam svoj motocikl "uredno" ali bez odgovarajuće dozvole, pod utjecajem alkohola i bez registracije odnosno osiguranja.Tip je dolazio s autom iz suprotnog smjera i odjednom mi se našao njegov bok pred nosom jer je skretao u ulicu u koju je inače iz tog pravca zabranjeno skretanje. Završio sam na hitnoj, operacija desne ruke, bla bla, na lijevoj slomljen prst, šivano koljeno na desnoj nozi, natučen itd. U bolnici sam proveo 6 dana.Policija je napravila uviđaj,krivac je kod svog osiguravatelja dao izjavu da je kriv,koja se podudara s mojom,osim toga postoje i svjedoci...stvar je čista što se toga tiče - ja nesreću nisam nikako skrivio!Procjenitelj je stigao relativno brzo,procijenio na "totalku"materijalnu štetu i žena na Croatia osiguranju mi je rekla da bi mi pare trebale leć na račun do kraja tjedna i da neće čekat policijsko izvješće(koje je poslano u Zg)ako se moja i njegova izjava podudaraju (a podudaraju se).Ipak,drugi dan me nazvala kako bi mi objavila da "šef" neće isplatit ništa dok ne dođe taj f..... zapisnik.Hoće li mi sad odbijat postotke za suodgovornost i koliko?Da li da se žalim odmah na ponuđenu svotu za nespornu štetu?Nisam vozio brže od dozvoljenog!Mada to nitko ni ne tvrdi... Postoji li mogućnost da mi ne isplate ništa, ako ne postoji, kad bih mogao dobit svoju lovu???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija