Jump to content

vencuz

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Mada, razgovarah s jednim pravnikom, koji tvrdi da priznanjem krivnje zastara prestaje.pa eto, malo zbunjenosti nakon toga.
  2. Poštovani, prilično sam novi ovdje. Naime, zanima me da li je moguće početi proces priznanjem krivnje nakon isteka roka relativne (apsolutne) zastare za slijedeća kaznena djela? Primjerice kada bi se krivac za neka od slijedećih kaznenih djela sam prijavio na policiju, bilo kao glavni krivac, bilo kao sukrivac?I što bi bilo sa sukrivcima? Kaznena djela: 1) Teška krađa ili krađa; 2) Materijalna šteta; 3) Tučnjava sa fizičkim ozljedama (lake ili teške); 4) Općeopasne radnje. Hvala!
  3. Hvala na odgovoru. Dakako da sam se ja osigurao u slučaju lošeg ishoda u budućnosti. No, muči me moralna strana problema. Zato me i zanima kome prijaviti takvu stvar. U ovom slučaju i projektantska firma za koju radim i kupac su ''giganti'', dakle velike i jake firme. Kako se ugovoreni termini bliže kraju, projektantu sigurno nije u interesu da ovaj problem dođe na vidjelo, a nekako ne vjerujem da će isto prihvatiti i druga strana (jer i tamo je lanac ''zapovijedanja'' malo veći). A standard kakvoće, kojim bi se određena stvar definirala ne postoji. Hvala.
  4. Sudjelujem na konstrukcijskoj razradi mehaničkog sustava jednog vozila. Kako sam na projektu uočio nedostatke koji mogu ugroziti život i zdravlje ljudi odlučio sam to reći svojima nadređenima. Dakako, projekt uskoro mora biti realiziran te su se nadređeni na to oglušili i prave se da je sve u redu. Molim za savjet, kome i kako se obratiti, te što učiniti. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija