Jump to content

overkill

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nakon prometne nezgode, osiguranje mi salje ponudu za tjelesne ozljede u iznosu od 8 000kn, gdje pise da ce odvjetniku biti uplacena odvjetnicka tarifa u iznosu od 1800kn ne njegov racun. S odvjetnikom je dogovor bio 20%, i mislio sam da je to gotovo, ali on zove i trazi da uplatim po dogovoru 20%, odnosno 1500 kn, da odem u HPB dao mi broj racuna i to i ucinim. Da li je to o.k.? Ili sam prevaren?
  2. Odem ja radit nocnu, i zove me zena da mi javi kako je netko pozvonio, ona otvori vrata, a ono 4 policajca. Usli oni unutra, iako mislim da ne bi smjeli, al dobro. Uglavnom, netko od susjeda je prijavio udruzi za zastitu zivotinja kako mi zlostavljamo svog psa, izgladnjujemo ga, da je sugav i tako. I gospoda u plavom se zahvale i kazu da cemo dobit na adresu kaznu od 1500kn cca. Radi se o tome sto smo mi tog psa udomili iz azila, a jos bolje sto sam ja voditelj ekoloske udruge dugi niz godina, suorganizator medjunarodnih eko-kampova u BIH itd itd Istina je da tjedan dana nismo bili u toj kuci, nego par kilometara dalje, kod zeninih roditelja, ali sam svaki dan dolazio nahranit psa, odvest ga na kupanje itd jer mi je taj pas jedan od najboljih prijatelja. Ima li smisla da ja platim takvu kaznu?????? Savjet, misljenje, bilo sto samo da mi bude lakse.
  3. Naime, prije vise od mjesec dana sam imao prometnu, dok sam prolazio kroz raskrizje, vozio primjerenom brzinom, imao prednost itd, s desne strane me je udario gospodin koji nije vidio znak stop i vozio je jako brzo, od siline udarce moj je auto odbacio na nogostup na jadnu bakicu koja je zadobila teske tjelesne ozlijede, posto radim u bolnici pomogao sam toj bakici do dolaska hitne. U MUP-u sam dobio Obavijest o prometnoj, u kojoj stoji tko je sudjelovao, tko je stradao i da je protiv tog gospodina, Policija pokrenula kazneni-prekrsajni postupak. istu takvu obavijest je dobilo i osiguranje (HOK osiguranje). U osiguranju mi kazu da ne mogu raditi moju stetu dok ne dobiju Zapisnik o ocevidu, i oni salju dopis MUP-u da im to dostavi, ali u MUP-u kazu da su oni svoje odradili i da je to na drzavnom odvjetnistvu, tamo mi kazu da zapisnik ne moze nitko dobiti dok sud ne odradi svoje. Zanima me moram li ja cekati da sud zavrsi? Nemam li pravo kao ostecen uvid u te spise? Da li osiguranje moze raditi svoj posao bez Zapisnika o ocevidu posto odgovornost nije upitna? BTW u HOK osiguranju su jako neugodni i nesuradljivi, spustaju mi slusalicu, nakon prometne sam skoro 2 tjedna cekao da se njihov procijenitelj vrati s godisnjeg .... Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija