Jump to content

coki28

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je coki28 objavio

  1. 2009. godine uplatio sam kaparu za stan. Zbog katastrofalno loše kvalitete gradnje pokrenuo sam sudski postupak za povrat kapare. Uplatio sam 10% od iznosa stana, 7800€, a prema predugovoru oni su meni dužni isplatiti 5% od iznosa u slučaju odustajanja. Ali tek kada se stan proda trećoj osobi. Platio sam sudskog vještaka ali i od njega nikakve koristi. U međuvremenu je ta firma otišla u stečaj. Danas me odvjetnik zove da od toga neće biti ništa zbog stečaja. Imam osjećaj da me je zavlačio. Jer ne znam kako drugačije objasniti da spor traje 7 godina. Mogao je to možda nekakvom nagodbom riješiti u 1-2 godine. Pitanje: Imam li ja s obzirom da mi 5% moraju svakako vratiti, pravo vjerovnika u stečaju i da li je odvjetnik trebao dobiti obavijest o stečaju i mene obavijestiti? Imam li kakve šanse sa drugim odvjetnikom proći bolje? Hvala
  2. Mi smo u boljoj situaciji od drugih stanara jer nismo dali nikakvu kaparu. Svejedno mi je od koga ću kupiti stan samo da više završe zgradu. Samo me zanima imam li kakvu pravnu zaštitu ako ga tužim jer nas je on doveo do ove situacije. Opremili smo cijeli stan s novim namještajem i sada još da mu plaćam stanarinu zato što je nesposoban završiti zgradu. Kad god ga pitaš kada će papiri odgovor je uskoro. Mogu li mu zaprijetiti tužbom i tražiti kakvu odštetu zbog uznemiravanja i za namještaj u slučaju da nas hoće izbaciti van zbog te stanarine. I zbog obmanjivanja.
  3. Uselili smo u stan 1.4.2011. Zgrada nije etažirana niti ima uporabnu dozvolu, a trebala je biti gotova u 11. mjesecu 2010. U zgradi su prazna samo 2-3 stana. Za razliku od ostalih stanara nismo dali nikakvu kaparu. Sami smo platili priključak plina i još neke sitnice. Od vlasnika zgrade smo dobili ključeve stana uz obećanje da će zgrada biti završena u roku par mjeseci. Takav su odgovor dobili i ostali stanari. I to se odužilo sve do danas kada zgrada još nije gotova. Vlasnik zgrade sada traži da mu plaćamo stanarinu jer kao nismo mu dali ništa kapare. Trenutno je na sudu sa bankom koja mu je dala kredit za zgradu. Ja mu ne mislim plaćati ništa jer smo njegovom krivicom još uvijek u stanu bez papira, čekamo što će biti dalje i hoće li banka preuzeti zgradu. Mene zanima, da li u slučaju svađe ili nekakvih prijetnji ja mogu njega tužiti i tražiti novčanu naknadu za stres koji proživljavamo supruga i ja jer svaki dan se budiš i ne znaš što će biti dalje. Nismo mi krivci za nastalu situaciju, a njemu izgleda treba lova pa misli ovako do njih. Ostale stanare ne dira jer su neki dali pola, a neki puni iznos cijene stana. ŠTO DALJE?
  4. Nitko nije prijavljen na adresu gdje se nalazi zgrada. A gdje su prijavljeni tamo se normalno plaća. Nitko od stanara ne zna da li će ostati u zgradi ili će morati seliti van ako banka preuzme zgradu. Hrvatska posla.
  5. Da li stanari u zgradi koja još nije etažirana i vodi se kao građevinsko zemljište moraju plačati rtv pretplatu? Stanovi još nisu njihovi zbog vlasnika koji ju još nisu završili. Rok je bio prije 2 godine, ali su ljudi koji su platili stanove u cijelosti uselili. Zgrada se vodi pod ime investitora. Hvala
  6. Imam curicu od 9 godina. Kod mene je svake srijede i svaki drugi vikend subotom i nedjeljom. Što kad ona hoće doći kod mene i petkom da bude malo duže kod mene za vikend, a mama joj ne da. Ili bilo koji drugi dan izvan termina viđanja. Ja bi volio da je što više sa mnom, a i ona isto.
  7. 08. rujna 2009. Godine potpisao sam predugovor za kupnju stana. Nisam dao nikakav predujam ili kaparu. Zgrada je trebala biti gotova 15. studenog 2009. Još nije gotova. Većina stanara je uselila u zgradu iako nije bio tehnički, nije bilo etažiranje… Mi smo uselili 01.04.2011. jer nismo vise mogli produživat o odugovlačiti podstanarstvo. Sami smo platili priključak plina i par sitnica u stanu da se može u njemu živjeti. Većina stanara u zgradi je platila stanove u gotovini. Prodavatelj je dužan novac svim izvođačima i banci za kredit. Novac od stanara su potrošili na druge stvari. Banka će izgleda preuzeti zgradu tako da stanari koji su platili stanove, kao da ih i nisu platili. Mene je neki dan prodavatelj kontaktirao i zamolio da mu pomognem oko neke kupovine a on će meni spustiti cijenu stana umanjenu za taj iznos (2.500,00 €). Ja sam mu rekao da ne mogu da je to puno novaca, pogotovo u današnje vrijeme i s obzirom kakva je situacija sa zgradom. Zato što mu nisam mogao učiniti tu uslugu danas me je zvao poslovni partner od prodavatelja i tražio od mene 2.000,00 kn za svaki mjesec što sam proveo u stanu ili da iselim u roku 10 dana. A nisu se udostojili javiti 2 godine i kazati nam kakva je situacija sa zgradom. Mene sada zanima imam li ja nekakva prava prema predugovoru ili to ne vrijedi ništa. Da li se ja mogu nekako zaštiti s obzirom da oni nisu izvršili svoju obavezu. DIJELOVI UGOVORA: Članak x: Prodavatelj se obvezuje dovršiti stambeno poslovnu građevinu u skladu s građevinskom dozvolom… te omogućiti kupcu predaju u posjed, najkasnije do 15. listopada 2009. Članak y: Ugovorne strane suglasno utvrđuju da će kupac stupiti u posjed nekretnine isplatom kupoprodajne cijene u cijelosti, te nakon što se sastavi Zapisnik o primopredaji predmetne nekretnine između kupca i prodavatelja.
  8. Trebam ime jako dobrog odvjetnika za građevinu iz zagreba zbog povrata kapare za stan. Hvala
  9. u 5. mj. 2008. god. dao sam 7800€ kapare za stan koji je bio u izgradnji. 2009. pred kraj izgradnje bilo je nedostataka koje smo pokušali sa investitorom odkloniti ali bezuspješno. Nakon nekoliko poziva na koje se investitor oglušio odlućili smo odustati od kupovine stana. Kaparu smo tražili da nam vrate. Investitor je rekao da će nam vratiti, nakon par mjeseci su rekli da će nam vratiti na 2 puta, a sada da će nam vratiti samo 5% kako je navedeno u predugovoru. To bi bilo u redu da smo mi odustali od stana zbog nekih drugih (normalnih)razloga. Sada smo odlučili da ih tužimo pa me zanima ima li itko slićnih iskustava? Rok za izgradnju tog stana bio je 31.09.2010. Nisu nas zvali na primopredaju niti su napravili raskid ugovora. Jel bi nam trebali platiti i penale za svaki dan jer za nas taj stan još nije gotov jer nas nitko za ništa nije zvao. Nikakvih papira za raskid od njih nismo dobili. Hvala sa odgovorima unaprijed.
  10. Kako se zaštiti od buke iz kafića koji se nalazi ispod stana. Tu ne mislim samo na buku od glazbe već na buku od pijanih gostiju, stolica koje se vuku po pločicama, slaganje gajbi u skladištu oko 24 sata itd. Isli smo na sud ali je sud donio odluku da mi nismo u pravu. kakva država takvo nam je i pravosuđe, Ideš tražiti pravnu zaštitu na sud i onda te još kazne sa sudskim troškovima. Izgleda da pravo i pravda nisu isto. Ja kao stanar zgrade već 20 godina, nemam pravo na svoj mir. To izgleda ima samo kod nas. Ako je netko imao slićan slučaj molio bi ga da mi kaže da li je uspio šta riješiti. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija