Jump to content

online

Korisnik
 • Broj objava

  39
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O online

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. 1. Ako osoba ima 5/8 vlasništva i banka polaže pravo na 1/8 (preko udjela jednog djeteta), kako može banka natjerati bilo koga da otkupi tu 1/8 kuće? 2. Što se dešava, ako nitko od djece ne želi naslijediti te 3/8, pa ni supruga svoju 1/8, jer se boje potencijalnih dugova za koje ne znaju? Dakle, ona na kraju uživa u svojoj 1/2. BTW, Kuća u ovim uvjetima vrijedi manje od 100k Eura. Hvala na prijašnjim odgovorima.
 2. Pozdrav, prenosim pitanje moje prijateljice koja zbog ove situacije ima problem doći do pravnog savjeta. "Ove godine mi je preminuo suprug. Imam troje punoljetne djece i očekujem, da će na ostavinskoj raspravi svi tražiti svoj udio u kući u kojoj živim. Jedan od djece ima velike dugove u banci, a postat će vlasnik dijela nekretnine. Može li me iz tih razloga, banka deložirati i prodati kuću na dražbi? Hvala na odgovoru."
 3. Pozdrav, može li tvrtka X osporiti račun tvrtki Y nakon što je konzumirala uslugu? Naime, tvrtke X i Y imaju ugovor koji regulira satnicu. Mailom su naručeni poslovi od tvrtke X koji su kasnije odrađeni od tvrtke Y. Tvrtka X je počela koristiti naručenu uslugu i dalje ju dorađivati, a koju nakon par mjeseci ne želi platiti, jer nije pristala na ponudu koju nikada nije ni tražila. Hvala na odgovorima ....
 4. online

  Strana udruga

  Da, ona djeluje u Hrvatskoj, a članovi imaju članske iskaznice. U cca 26 gradova u RH ima 100-njak članova. Za članstvo uplaćuju godišnju članarinu na žiro-račun, koji nije žiro-račun udruge već račun jedne pravne osobe u RH. Na isti račun idu i sve prikupljene donacije. Udruga nije registrirana u RH, odnosno, ne postoji u registru i nema OIB. Sve odgovorne osobe, su dogovorene na sastanku i ne predstavljaju odgovornu osobu pred zakonom RH. S obzirom da sam visoko pozicioniran u toj udruzi, ukazao sam na potencijalno kršenje zakona i mogućnost zabrane djelovanja udruge zbog nepostojanja iste u registru stranih udruga.
 5. online

  Strana udruga

  Pozdrav, član sam strane udruge u Hrvatskoj, no vidim da ista nije u registru udruga. Kršimo li time zakon? Ako da, postoji li kakva kazna i što nam je činiti da se uskladimo?
 6. Pozdrav, mogu li se zaposlenicima, a koji su na prodiljnom dopustu isplaćivati uskrsnice i slične isplate? Kolika je maksimalna uskrsnica? Hvala.
 7. Upravo tako - oni podnose tužbu i ja ju priznam. Zar ne bi, u suprotnom, bivša supruga mogla pokrenuti ovrhu jer sam prestao uplaćivati na njen tekući račun?
 8. Temeljem savjeta dobrih i upućenih ljudi s ovog portala, moja punoljetna djeca (20 i 18 godina) i ja smo dogovorili da: - od idućeg mjeseca počinjemo uplaćivati alimentaciju na njihove osobne tekuće račune - od idućeg mjeseca podižemo iznos alimentacije za 20% Pretpostavljam da moramo pokrenuti izvanparnični postupak bez kontaktiranja CZSS, no kako i gdje? Hvala još jednom.
 9. Ako sam dobro shvatio: 1. Punoljetno dijete i dalje ima pravo na alimentaciju, premda zarađuje preko 15.000kn godišnje te nije više uzdržavana osoba pred zakonom (redovan rad preko studentskog) 2. Gdje se zatraži i pokreće postupak za izmjenu postojećeg Plana o roditeljskoj skrbi. U CZSS ili direktno na sudu. 3. I još jedan dodatak, budući da vidim da ga spominjete. Da li majka krši Plan, budući da djeca već više godina dolaze kod oca tek 6 sati mjesečno u dva navrata. Na primjedbe oca, majka nije poduzela ništa, već je to sada prešlo u standard. Hvala
 10. Mogu li s punoljetnim djetetom ugovoriti uplaćivanje alimemtacije na njegov tekući račun?
 11. Pozdrav, da li punoljetno dijete, student, koje zarađuje preko 15.000kn godišnje ima pravo i na alimentaciju? Hvala
 12. Policijski službenik me je snimio kamerom gdje vozim brže od dozvoljene brzine u ulasku u naselje. Početak snimanja je na samoj tabli za ulazak u naseljeno mjesto i na snimci se jasno vidi da kontinuirano usporavam do potrebne brzine (usporavanje je cca 150 m). Policijski službenik mi je unatoč mojoj napomeni upisao da sam vozio nedozvoljenom (maksimalno izmjerenom) brzinom, koja je u stvarnosti bila zabilježena na neposrednom prolasku table s oznakom naselja. Imam li elemente za žalbu, budući da postoji snimka? Neslužbeno sam saznao da pravinikom, snimanje brzine ne provode unutar 150 m od početka znaka za ograničenje. Hvala
×
×
 • Napravi novi...