Jump to content

sb1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, prijavila sam se na javni natječaj za imenovanje direktora društva s ograničenom odgovornošću koje je osnovalo dioničko društvo u vlasništvu RH. Natječaj je provodila tvrtka-majka, dakle d.d. u vlasništvu države (za svoju tvrtku-kćer koja je d..). Nakon što sam ušla u najuži krug, dobila sam odgovor od d.d. da je na mjesto direktora d.. imenovan drugi kandidat - po mom mišljenju totalno neadekvatan za navedeno radno mjesto te želim uložiti žalbu. U dopisu koji mi je dostavljen, ne navodi se ime izabranog kandidata, njegove kvalifikacije niti stoji uputa o pravnom lijeku. Dopis je stigao običnom poštom, tako da nema niti potvrde o datumu uručenja (za slučaj žalbe u smislu roka), ali se na koverti vidi datum kada je odgovor poslan iz d.d. Da li uopće imam mogućnost žalbe i na koji zakon(e) se mogu pozvati s obzirom da je javni natječaj provodila firma u državnom vlasništvu za svoju tvrku kćer? Nisam uspjela na internetu pronaći niti njihove interne akte, osim kolektivnog ugovora za cijelu grupu, ali tu se selekcijski postupak za zapošljavanje gotovo ne spominje. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Nemam razloga za nezadovoljstvo, nego za brigu - s obzirom na to kako firma stoji.
  3. U Odluci o redovitom otkazu ugovora o radu navedeno je da imam pravo na otpremninu u visini 50% bruto mjesečne plaće ostvarene u tri mjeseca prije prestanka radnog odnosa za svaku navršenu godinu neprekidnog rada kod poslodavca. Također je u toj Odluci napisano i da će mi otpremnina biti isplaćena s isplatom zadnje plaće. Napominjem da je taj rok za isplatu propisuje i Kolektivni ugovor i Pravilnik o radu. Otkazni rok mi je istekao prije 10-ak dana, još trebam dobiti srazmjerni dio plaće za kolovoz i uz to cijelu otpremninu, no poslodavac me sada pismeno obavijestio da će mi otpremninu isplatiti u tri dijela i naveo rokove, s tim da je zadnju "ratu" spreman isplatiti za više od 2 mjeseca nakon plaće za kolovoz. Koje su mi zakonske mogućnosti? Kako prisiliti poslodavca da mi isplati otpremninu s plaćom za kolovoz?
  4. Zahvaljujem na odgovoru, ali znam da iznos otpremnine ovisi o prosjeku bruto plaće primljene zadnja tri mjeseca prije odlaska. Ono što sam pitala je da li prosjek bruto plaće iz ugovora ili bruto plaće iz ugovora uvećane za 0,5% za svaku godinu staža?
  5. Na otkaznom sam roku (poslovno uvjetovan otkaz) i ostvarujem pravo na otpremninu. Za svaku godinu staža kod tog poslodavca imam pravo na 30% bruto place. Koji bruto je osovica za izračun otpremnine? Da li bruto iz ugovora ili bruto uvećan za onih 0,5% za svaku godinu staža? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija